Catalent verwerft Accucaps om mogelijkheden en capaciteit voor ontwikkeling en productie van softgels uit te breiden

SOMERSET, N.J.-(BUSINESS WIRE)- Catalent Inc. (Catalent) (NYSE: CTLT), de toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde toedieningstechnologieen en ontwikkelingsoplossingen voor geneesmiddelen, biologics en consumentengezondheidsproducten, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf heeft ingestemd met het verwerven van Accucaps Industries Limited (Accucaps), de in Canada gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van over-the-counter (OTC), hoog geconcentreerde en conventionele farmaceutische softgels. Financiele details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De overname, die onderworpen is aan de goedkeuring van de Canadese overheid, zal een aanzienlijke aanvulling zijn op de wereldwijde mogelijkheden en capaciteit voor farmaceutische softgels voor zowel OTC als op recept met de toevoeging van een gamma aan producten geleverd aan farmaceutische bedrijven in Noord-Amerika, en twee state-of-the-art faciliteiten die geintegreerde ontwikkeling, productie en verpakking van softgels aanbieden. Hiermee wordt het vermogen van Catalent om klanten bedrijfsklare oplossingen te bieden versterkt.

In een reactie op de overname stelde dr. Aris Gennadios, President van Softgel Technologies bij Catalent, "Reeds door Accucaps gedane aanzienlijke investeringen liggen goed in het verlengde van de eigen strategische doelstellingen van Catalent om onze klanten toegang te bieden tot meer producten, capaciteit en geintegreerde oplossingen voor gedifferentieerde producten en betere behandelingen."

Na afronding van de overname zullen de meer dan 500 medewerkers van Accucaps op de twee vestigingen in Windsor en Strathroy, Ontario, toetreden tot Catalent's wereldwijde netwerk van 11 Softgel Technologies-installaties. De installaties van Accucaps beschikken over omvangrijke blister-, bottel- en andere verpakkingsmogelijkheden, evenals expertise op het gebied van ontwikkeling en productie voor softgels op recept met hoge concentraties die een aanvulling zijn op die van Catalent.

Catalent RP Scherer Softgel is een wereldwijde leider in innovatieve orale en topische softgeltechnologieen voor de farmaceutische, consumentengezondheids- en cosmeticamarkt. Van haar softgeltechnologieen is bewezen dat ze complexe biologische beschikbaarheids- en formuleringsproblemen oplossen, en ze hebben de voorkeur in een breed scala van productcategorieen voor de consumentengezondheid en in de farmaceutische sector. Catalent maakt optimaal gebruik van meer dan 80 jaar ervaring in de formulering, ontwikkeling en productie van softgels, evenals haar proactief ontwikkelde producten, om klanten te helpen hun producten sneller op de markt te brengen. Met een verscheidenheid aan unieke, innovatieve technologieen en zeer veelzijdige, meest geprefereerde doseringsvormen beschikt Catalent over de meest diverse oplossingen om te voldoen aan de behoeften van haar klanten. Catalent werd van advies voorzien door RBC Capital Markets.