Competitie innovatief bouwhek: 3 projecten starten onderzoeks- en ontwikkelingstraject | Rijkswaterstaat

Competitie innovatief bouwhek: 3 projecten starten onderzoeks- en ontwikkelingstraject

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 29 november 2016- Laatste update: 29 november 2016 11:46 uur

Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR) hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland marktpartijen uitgenodigd deel te nemen aan een open competitie om innovatieve (technologische) oplossingen te bedenken om hinder (fijnstof, stank, geluid, horizonvervuiling en verkeersstremmingen) door bouwprojecten tegen te gaan.

Greenbar 1280x640 Greenbar

Wie bedenkt de multiFUNctionele fysieke BARriere (FUNBAR) om een deel van de overlast te reduceren en te zorgen voor de veiligheid op en rond het werkterrein? Van de 10 binnengekomen inschrijvingen hebben 5 ondernemers hun voorstel de afgelopen maanden verder uitgewerkt. Een commissie van de 3 AMROR-partijen heeft onder voorzitterschap van de directeur van de stichting Bewuste Bouwers de voorstellen beoordeeld op basis van impact, technologische haalbaarheid, economisch perspectief, de toegevoegde waarde voor de samenleving en de kwaliteit van de offerte en het project. Alle 5 de voorstellen voldeden ruimschoots aan de minimumeisen en waren in principe van voldoende kwaliteit om mee verder te gaan, maar het beschikbare budget is beperkt. De 3 ondernemers met het hoogste aantal punten gaan nu door naar de volgende ronde, het onderzoeks- en ontwikkelingstraject (SBIR fase 2):

* Wall-for-All, TSG InnoteQ (PDF, 201,71 KB)

* ParkBank, Kokosystems (PDF, 716,97 KB)

* Green Bar, Knipscheer Infrastructuur BV/Witteveen+Bos/Haner Infra Innovatie (PDF, 335,46 KB)

ParkBank 1280x640 Parkbank

Testen en verbeteren

De 3 partijen hebben nu een jaar om hun concepten verder uit te werken en prototypes te bouwen, testen en verbeteren. Ook kunnen de ondernemers tijdens dit jaar hun ideeen spiegelen met een aantal personen uit de AMROR-organisaties. De eerstvolgende `spiegeling' staat in het voorjaar 2017

gepland. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om de werking van de functionele barrieres te testen en demonstreren op een praktijklocatie bij een van de AMROR-partners.

Wall-for-All 1280x640 Wall-for-All

Meer lezen

Meer informatie kunt u lezen op de volgende website:

* Small Business Innovation Research (SBIR)