5 december: landelijk controlebericht NL-Alert


Op maandag 5 december 2016 zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

Controlebericht

Als u het controlebericht op 5 december 2016 ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen.

NL Alert al vaak ingezet

NL-Alert is in de afgelopen jaren al meer dan 130 keer ingezet. Met name bij grote branden is NL-Alert veelvuldig gebruikt, maar ook bij explosiegevaar en onverwacht noodweer is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te waarschuwen.

Instellen

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga nu naar de instelhulp op www.nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen.