De Rekenkamer Arnhem zoekt een onderzoeker-secretaris (ca. 0,6 fte)


De Rekenkamer Arnhem zoekt een onderzoeker-secretaris (ca. 0,6 fte)De Rekenkamer van de gemeente Arnhem doet onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het door het gemeentebestuur gevoerde beleid. Dit is belangrijk, want de aanzienlijke ontvangsten van de gemeente Arnhem worden door burgers en bedrijven opgebracht via belastingen en heffingen. Hierdoor is de gemeente Arnhem in staat jaarlijks ruim € 700 miljoen te besteden aan de stad. Dat geld moet een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de stad en de gemeenschappelijke voorzieningen. Daarom stelt de Rekenkamer zich bij onderzoeken de vraag: "Bereikt het gemeentebestuur de doelen die ze heeft vastgesteld en wordt het geld op een goede wijze besteed?".
Arnhem heeft ruim 150.000 inwoners. Zij wonen in een creatieve, inspirerende en groene stad. Veel Arnhemmers werken in creatieve beroepen: mode, vormgeving, beeldende kunst. Met topgezelschappen als Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool is Arnhem de culturele hoofdstad van Oost-Nederland. Park Sonsbeek en uiterwaardenpark Stadsblokken-Meinerswijk bepalen samen met een lint van andere parken, bossen en landgoederen het groene gezicht van Arnhem. Als sportstad en groene stad heeft Arnhem de prijzenkast vol staan; ook de binnenstad en cultureel centrum Rozet zijn bekroond.

De Rekenkamer Arnhem

De Rekenkamer van de gemeente Arnhem doet onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het door het gemeentebestuur gevoerde beleid. Dit is belangrijk, want de aanzienlijke ontvangsten van de gemeente Arnhem worden door burgers en bedrijven opgebracht via belastingen en heffingen. Hierdoor is de gemeente Arnhem in staat jaarlijks ruim € 700 miljoen te besteden aan de stad. Dat geld moet een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de stad en de gemeenschappelijke voorzieningen. Daarom stelt de Rekenkamer zich bij onderzoeken de vraag: "Bereikt het gemeentebestuur de doelen die ze heeft vastgesteld en wordt het geld op een goede wijze besteed?".

Functie

Jouw kerntaak is het in samenwerking met de leden van de Rekenkamer verrichten van onderzoek naar gemeentelijke processen, organisatie en beleid. In dat kader werk je onderwerpen uit in probleemstellingen en onderzoeksvragen en lever je een bijdrage aan de onderzoeksopzet. Je bent voor de benodigde informatie niet alleen veelvuldig op bezoek bij gemeentelijke clusters, maar vaak ook bij samenwerkingspartners van de gemeente (woningcorporaties, onderwijs, zorginstellingen etc.). Dankzij een uitstekend conceptueel vermogen, snel begrip van zaken, tactvol optreden en volharding krijg je zonder problemen de juiste informatie boven tafel. Bovendien weet je die informatie niet alleen op een rijtje te zetten, maar deze ook te analyseren en te beoordelen. Je bevindingen, analyses en oordelen rapporteer je aan de Rekenkamer. In voorkomende gevallen voer je ook zelf onderzoeken uit.

Als onderzoeker-secretaris vervul je daarnaast een coördinerende rol in grotere en complexe projecten en ben je aanspreekpunt voor de leden van de Rekenkamer. Ook draag je zelfstandige projectverantwoordelijkheid. In deze rol ben je niet alleen meewerkend voorman/vrouw, maar ben je ook verantwoordelijk voor het binnen de planning en met de beschikbare capaciteit afronden van het onderzoek. Ook stuur je in voorkomende gevallen externe onderzoekers aan.

Omdat je snel je weg in de gemeentelijke organisatie hebt leren te vinden ben je als secretaris van de Rekenkamer in staat om praktische zaken snel te regelen.

Competenties

We zijn op zoek naar een onderzoeker met een academisch denk- en werkniveau. We zijn nadrukkelijk op zoek naar kandidaten met een achtergrond in de bedrijfs- of bestuurskunde of -economie, rechten, accountancy of openbare financiën. Je kunt in hoge mate zelfstandig functioneren, waarbij je de nadrukkelijke afstemming blijft zoeken met de leden van de Rekenkamer. Je opereert onafhankelijk en vanuit een eigen positie, maar wel met oog en zorg voor een uitstekende werkrelatie met de ambtelijke organisatie. Onafhankelijk, kritisch maar ook verbindend.

Je hebt vakinhoudelijke en methodische kennis van (onderzoek naar) gemeentelijk beleid en bedrijfsvoering. Je hebt inzicht in politiek-bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen binnen gemeentelijke organisaties.

Je bent sterk resultaatgericht en werkt zeer doelmatig. De mondelinge en bovenal schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn excellent. Je hebt aantoonbaar affiniteit met de gemeentelijke overheid. Je hebt ten minste vijf jaar relevante ervaring. Je kunt bovendien goed omgaan met (tegen)druk en onvoorziene omstandigheden en hebt enige ervaring met projectleiderschap of taakgericht leidinggeven.

Arbeidsvoorwaarden

De functie van onderzoeker-secretaris wordt opnieuw beschreven en gewaardeerd volgens het systeem van functiewaardering  HR21. Voorlopig vindt inschaling plaats tussen het minimum van aanloop-schaal 11 ( € 3266,-- bruto per maand) en het maximum van functionele schaal 12 (€ 5384.--bruto per maand) salarispeil 1 januari 2017 bij een 36-urige werkweek.

Een kandidaat die werkzaam is binnen de gemeente Arnhem, kan alleen voor de Rekenkamer werken en mag daarnaast niet parttime werken in een andere functie binnen de gemeente.

Procedure-informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Arie Teeuw, voorzitter van de Rekenkamer, 06 46141252.

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Maurice Postulart, senior P&O-adviseur, 06 3800 95 90.

Solliciteren

Solliciteren kan tot 13 december. De selectiegesprekken zijn gepland op maandagmiddag 19 december a.s.

Ga naar het sollicitatieformulier

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Laatst gewijzigd: 30 november 2016
Uitgelicht