Arrestaties voor vernielen van elektriciteitskast


Arrestaties voor vernielen van elektriciteitskast

Laatste update:
30-11-2016 | 15:29

Eindhoven - De politie heeft de afgelopen dagen in totaal zes jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Eindhoven en Veldhoven opgepakt voor de vernieling van een elektriciteitskast op de Buitendreef in Eindhoven. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro's.

Zondagavond werden daarbij werden onder meer glasvezelkabels ernstig beschadigd. Als gevolg daarvan ontstond een grote storing in de wijk Blixembosch in Eindhoven en zaten bewoners uren zonder internet en televisie. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro's.

Aanhoudingen

De politie kwam in de loop van het onderzoek negen verdachten op het spoor. Maandag werden drie verdachten aangehouden en dinsdag werden opnieuw drie verdachten opgepakt. Drie anderen werden niet aangehouden, maar wel als verdachte verhoord over hun aandeel in de vernieling.

De wijk heeft de laatste maanden vaker overlast van jeugd in de wijk. Zo worden vernielingen gepleegd, brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken. Ook klagen bewoners over het feit dat jongeren op hun brommer door de wijk scheuren. De politie, gemeente en het Openbaar Ministerie werken in de
aanpak van dit soort overlast nauw samen. De aanhoudingen voor deze vernieling laten zien dat deze vormen van overlast niet worden getolereerd door de overheid en dat er wordt opgetreden.

Alle verdachten zijn verhoord en krijgen van het Openbaar Ministerie een dagvaarding om op zitting te verschijnen.