Politie arresteert duo na overval


Politie arresteert duo na overval

Laatste update:
07-12-2016 | 13:09

Barneveld - De politie heeft dinsdagavond in Barneveld twee 15-jarige jongens gearresteerd. Het duo voldeed aan het signalement van twee overvallers die korte tijd daarvoor een tankstation hadden beroofd.

Omstreeks 18.50 uur werd een medewerker van een tankstation aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld overvallen. Daarbij werd gesreigd met een vuurwapen en werd geld en sigaretten meegenomen in een sporttas. Hierna vertrok het duo. Het slachtoffer informeerde de politie en gaf het
signalement door. Korte tijd later zagen politiemensen het duo op het treinperron; in de sporttas naast hen werd de weggenomen buit aangetroffen. Ook het wapen is achterhaald. Beide verdachten zijn aangehouden op de Bm. Kuntzelaan en ingesloten. De politie heeft Forensische opsporing en de
speurhond ingezet direct na de overval. Vandaag gaat de recherche verder met het verhoor van de aangehouden verdachten. De verdachten zijn afkomstig uit de gemeente Barneveld.

Getuigenoproep

Voor het volledige beeld op de overval doet de recherche een getuigenoproep. Mogelijk hebt u iets verdachts gezien korte tijd voor of juist na de overval dus tussen 18.45 en 19.05 uur. Hebt u iets informatie? Bel de politie via het algemene nummer 0900 - 8844.

Het slachtoffer gaf onderstaand signalement van de dader(s):
Leeftijd 20-25 jr
een dader met getint uiterlijk en accent
donker gekleed, bivakmuts en zwarte tas.

(2016595787) ^JA