Illegaal vuurwerk aangetroffen


Illegaal vuurwerk aangetroffen

Laatste update:
07-12-2016 | 13:35

Soest - Op zaterdag 3 december heeft de politie in een woning aan de Braamweg een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de bewoner, een 55-jarige Soester, is proces-verbaal opgemaakt.

In november kreeg de politie informatie over de vermoedelijke levering van een partij illegaal vuurwerk uit het buitenland aan een adres in Soest. Nader onderzoek leidde naar het pand op de Braamweg waar afgelopen zaterdag werd binnengetreden. In de woning troffen de agenten 13 kilogram
illegaal vuurwerk aan.

Zwaar vuurwerk

Het ging hierbij om zwaar vuurwerk waaronder de zogenaamde Cobra 6. De verdachte werd aangehouden en nader verhoord. Hierbij bleek dat de partij illegaal vuurwerk was afgenomen van een Poolse firma en door een pakketdienst was afgeleverd bij de verdachte. Zowel het bezit als het invoeren van
illegaal vuurwerk is strafbaar in Nederland en tegen de man is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Strafbaar

Op de website van https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html staat veel informatie over het onderwerp vuurwerk. Ook de straffen die opgelegd kunnen worden bij het bezit of het invoeren van illegaal vuurwerk worden daar gemeld.

Heeft u informatie over de aanwezigheid van illegaal vuurwerk?

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld ?
- Meld dit bij de politie 0900-8844
- Blijft u liever anoniem ? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via het meldformulier M-online