Prestatieafspraken woonbeleid


De gemeente Renkum, Vivare en de Renkumse Huurdersvereniging hebben nieuwe afspraken gemaakt over het woonbeleid.

Jaarlijks actualiseren wij, Vivare en de Renkumse Huurders Vereniging de afspraken die de basis vormen voor de samenwerking. Vivare is met bijna 3000 huurwoningen de belangrijkste woningbouwcorporatie in de gemeente Renkum. Vivare is daarom een belangrijke partner van ons voor het uitvoeren
van het woonbeleid. Bij de prestatieafspraken staan, net als vorig jaar, 3 thema's centraal:

* voorzien in de licht groeiende en veranderende vraag naar huurwoningen;
* zorgen voor kwetsbare groepen;
* woningen duurzamer maken.

Afspraken

De belangrijke prestatieafspraken voor de komende jaren zijn:

* Vivare en de gemeente Renkum streven naar de bouw van in totaal 100 nieuwe, duurzame woningen.
* Alle nieuwbouw van Vivare is levensloopgeschikt. Dit betekent dat inwoners zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig in hun huis kunnen wonen.
* Vivare stuurt komende jaren via nieuwbouw, herstructurering en onderhoud op een gemiddeld energielabel B voor de totale woningvoorraad.
* Bewoners van huurwoningen mogen onder voorwaarden zelf zonnepanelen installeren als de woning daarvoor geschikt is. Ook gaan de gemeente Renkum en Vivare op zoek naar 2 complexen waar collectieve opwekking van zonne-energie mogelijk is.

Wethouder Jasper Verstand: "De gemaakte afspraken vormen een goede basis om ook de komende jaren constructief met Vivare en de Renkumse Huurders Vereniging samen te werken en zo te komen tot meer duurzame, levensloopbestendige woningen."