Jamila Faber benoemd tot Stadskunstenaar gemeente Leeuwarden 2017-2018

7 dec 2016

Op de vacature voor stadskunstenaar van Leeuwarden 2017-2018 kon anoniem worden gesolliciteerd. Uit 51 inzendingen koos de jury 3 kandidaten die in aanmerking kwamen voor de titel Stadskunstenaar 2017-2018. De jury bestond uit Arjan Hut (voormalig stadsdichter), Diane Romashuk (Cultureel redacteur Friesch Dagblad) en Annemarie Lindeboom (schrijfster). Pitch

De 3 genomineerden waren Jamila Faber (multidisciplinair kunstenaar), Sietze de Vries (Heit en Mem Media) en Laurens van der Meulen (Kunstenaarscollectief Heksenhamer). Op 25 november presenteerden zij een pitch van 10 minuten aan wethouder Sjoerd Feitsma, de jury, pers en genodigden.

Advies

De jury heeft zich beraad en aan het college van b. en w. het advies gegeven om Jamila Faber aan te stellen als Stadskunstenaar 2017-2018:“Jamila is creatief en authentiek, zowel als persoon als in haar werk. Jamila is sterk in het verbinden van mensen. Zij zal, met andere ogen, de stad laten zien aan bewoners en bezoekers. En hiervoor gebruik maken van diverse disciplines; gedichten, liedjes en andere vormen van kunst”. Het college heeft het advies van de jury overgenomen.

Contact

Wilt u een afspraak maken dan kunt u dit zelf digitaal regelen. Dan weet u zeker dat u op dat tijdstip geholpen wordt en hoeft u niet in de rij te staan.