Benefietvoorstelling Youp van ’t Hek voor kinderen met oogkanker

Benefietvoorstelling Youp van ’t Hek voor kinderen met oogkanker

Op 19 december speelt Youp van ‘t Hek zijn nieuwste voorstelling ‘Licht’ ten bate van onderzoek naar een zeldzame vorm van oogkanker bij kinderen, in theater Griffioen in Amstelveen.

Dit is een unieke kans om deze voorstelling te zien in een intiem theater en tegelijkertijd het belangrijke onderzoek naar retinoblastoom te ondersteunen. Want tegenwoordig overleven de meeste kinderen deze ziekte, maar vaak krijgen ze in hun latere leven andere tumoren. De gehele opbrengst van de voorstelling van Youp gaat naar onderzoek naar de zogenoemde ‘late effecten’, van prof. dr. Annette Moll en haar team van onderzoekers bij het VUmc Cancer Center Amsterdam.

De kaartverkoop voor deze speciale voorstelling is gestart op vrijdagmiddag 11 november. Wees er snel bij want vol is vol en het is een kleine theaterzaal. Kaarten bestellen kan via de website van Cultuurcentrum Griffioen.

In VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA) is het Retinoblastoom Centrum Nederland gevestigd, het landelijk expertisecentrum, waar patiënten met retinoblastoom behandeld worden. Retinoblastoom is een zeldzame vorm van oogkanker, die bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Meestal wordt de ziekte al vóór de leeftijd van twee jaar vastgesteld. In VUmc CCA wordt veel onderzoek gedaan, onder andere naar de late gevolgen van retinoblastoom en de behandeling, zodat deze kinderen optimale zorg kunnen krijgen voor een goede toekomst.

Dankzij betere diagnostiek en behandeling overleven de meeste kinderen de ziekte en de behandeling. Helaas kunnen ze dan na verloop van tijd geconfronteerd worden met zeer heftige ‘late effecten’ van deze ziekte en de behandeling zoals andere tumoren in hun lichaam. Onderzoek van prof.dr. Annette Moll en haar team richt zich op de late effecten. “Voor het onderzoek naar retinoblastoom is veel geld nodig en het is fantastisch dat Youp van ’t Hek, die ik zeer bewonder, zich hiervoor inzet,” aldus dokter Moll.

Dankzij Youp, Hekwerk Theaterproducties en het Theater en Cultuurcentrum Griffioen van de Vrije Universiteit, die de avond belangeloos mogelijk maken, gaat de gehele opbrengst van het optreden op 19 december naar dit retinoblastoom onderzoek.