Weert etappeplaats voor internationaal wielerevenement Boels...


Weert etappeplaats voor internationaal wielerevenement Boels Ladies Tour 2017Finish- en vertreklocatie op 1 en 2 septemberDe absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2017 naar Weert. Weert wordt aankomstplaats van de Boels Ladies Tour op vrijdag 1 september en vertrekplaats op zaterdag 2 september. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogst denkbare niveau. Voor komend jaar maakt de Tour deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. De Boels Ladies Tour is in 1998 opgericht en beleeft komend jaar dus zijn 20e editie.
Burgemeester Heijmans: “We zijn ontzettend blij met de komst van dit topevenement. Weert kan zich internationaal op de kaart zetten, waarbij Weert zich als groenste regio van de wereld ook nog eens kan afficheren als wielerstad. Verder is het geweldig dat dit evenement van onderop wordt gedragen. De landelijke stichting zoekt nadrukkelijk de samenwerking met alle Weerter wielerverenigingen/-organisaties, die reeds hebben toegezegd de schouders er samen onder te willen zetten.” Zo wordt er lokale kennis ingebracht bij het uitstippelen van de regionale route, de lokale rondes alsmede de finish-locatie én de start-locatie voor de volgende dag. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de inzet van verkeersregelaars, hulp bij ontvangst van de renners etc.

Wielerwedstijd Boels Ladies Tour 2017
De organisatie is in handen van Courage Events, dat ook tekent voor de organisatie van Olympia’s Tour. De komende (20ste) editie vindt plaats van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september 2017. De organisatie is momenteel in overleg met diverse gemeenten om als etappeplaats te fungeren. De laatste drie dagen van de Tour wil de organisatie voor etappes in Limburg kiezen om Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een totale lengte van circa 120-145 km. Weert wordt aankomstplaats op vrijdag 1 september en vertrekplaats op zaterdag 2 september. Op vrijdag 1 september start de etappe in Gennep. Vanuit Gennep wordt er door de verschillende Limburgse gemeenten een route uitgezet die eindigt in Weert. Deze etappe is dus een mooie verbinding tussen Noord en Midden Limburg. De aankomst vrijdag 1 september 2017 is tussen 15.00 en 16.00 uur. Om het voor publiek aantrekkelijk te maken worden er drie lokale ronden van ca. 10/15 km door de stad Weert en haar directe omgeving gereden. Er wordt bekeken of het vertrek uit de gemeente Weert op zaterdag 2 september kan vanuit een van de dorpen. Voordeel hiervan is dat dit evenement breder dan alleen in de stad wordt gehouden en dat de binnenstad van Weert op de drukke zaterdag wordt ontlast.
Bijvangst
De organisatie van de Boels Ladies Tour geeft ook invulling aan zogenaamde ‘side events’ in het kader van breedtesport en bewegen. Dit om Weert kennis te laten maken met het wielrennen, mountainbiken dan wel BMX (fietscross). Ook wil de organisatie meedenken aan het creëren en mogelijk structureel realiseren van een veilige wieleromgeving voor de regio Weert. Verder wordt de samenwerking gezocht met de Stadstriathlon Weert, die de ambitie heeft om in 2019 het EK naar Weert te halen. Daarmee streven zij, net als de Boels Ladies Tour, na om de sportieve wereldtop naar Weert te halen. Door samen te werken, kan deze ambitie worden versterkt.
 
Foto van de Boels Ladies Toer (foto Dick Soepenberg).Geplaatst: 21-12-2016