Informatieavond over woonrijp maken De Streek fase 1 op 16 januari


Op 16 januari vanaf 19.30 uur in de Gong, Trompetlaan 42 is er een informatieavond over het woonrijpmaken van De Streek fase 1.

We presenteren het ontwerpplan en u kunt hierover vragen stellen en suggesties doen. Op deze avond zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig. Na de informatieavond ligt het ontwerp nog twee weken ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor. U kunt ook reageren via ons digitaal
platform www.etten-leurdoethetgewoon.nl. Daar is het ontwerp vanaf 17 januari 2017 te vinden.

Wat gaat er gebeuren?

Het openbaar gebied in de nieuwe wijk - dat nu nog bestaat uit alleen bouwwegen - wordt dan definitief ingericht. De huidige betonstraatstenen in de bouwwegen liggen `op z'n kop' en deze worden omgedraaid. Tevens komen er parkeervakken en trottoirs. Ook worden plantvakken en bomen aangebracht.
Langs de watergang in de Maaslandsingel worden bomen geplant.

Ook wordt de straat Streek meegenomen. De huidige betonstraatstenen in de rijbaan en betontegels in de trottoirs worden opnieuw bestraat. Het gedeelte vanaf Streek 29 tot aan de Harpdreef nemen we mee. De asfaltverharding wordt verwijderd en hier komen betonstraatstenen voor terug. Tevens
wordt een trottoir achter de bomen aangelegd.

Waarom?

Volgens planning worden medio 2017 de eerste woningen van de nieuwbouwwijk De Streek opgeleverd. Voor deze woningen gaan we het openbaar gebied definitief inrichten. We streven ernaar om in augustus / september 2017 te beginnen met de uitvoering.

Tot slot

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met de heer E.W. van der Mast via telefoon-nummer (076) 502 4307. U kunt ook een e-mail sturen naar info@etten-leur.nl.