Agenda - Promotie Mw. Renske Fles, MSc

21 dec 14:00

Promotie Mw. Renske Fles, MSc. Promotor: prof.dr. I.B. Tan Co-promotores: dr.ir. M.K. Schmidt & prof.dr. S.M. Haryana “Evaluation of diagnosis and treatment of nasopharyngeal carcinoma in Indonesia; the necessity of a multilevel approach”

Trefwoorden: nasopharynx kanker, Indonesië, behandeling

Nasopharynx kanker is zeldzaam in Nederland, maar komt veel voor in Indonesië. Wanneer we de behandelresultaten in Indonesië vergelijken met de behandelresultaten in andere landen, zijn de overlevingscijfers veel lager.

Dit proefschrift concludeert dat het verbeteren van de behandelresultaten alleen mogelijk is wanneer er wordt ingegrepen op drie niveau’s: patient, huisarts en zorgsysteem. Dat wil zeggen dat de gemeenschap zich meer bewust moet worden van de symptomen van deze veel voorkomende vorm van kanker in Indonesië, de huisartsen moeten eerder een patiënt naar de juiste specialist doorverwijzen en de patiënt moet tijdig kunnen beginnen aan een behandeling en deze binnen een bepaald tijdframe af kunnen maken. Dit onderzoek is gefinancierd door het Koningin Wilhelmina Fonds.