Soluble Therapeutics aangekocht door CytoBioscience

SAN ANTONIO-(BUSINESS WIRE)- CytoBioscience, Inc. heeft het in Birmingham, Alabama, gevestigde Soluble Therapeutics aangekocht en zal de activiteiten van het bedrijf verplaatsen naar hun locatie in San Antonio.

De deal is gesloten op 1 november, aldus James Garvin, Chief Executive Officer van CytoBioscience. Details van de aankoopprijs van meerdere miljoenen dollar werden niet bekendgemaakt.

'Het team van Soluble Therapeutics heeft een zakelijk aanbod ontwikkeld dat zeer goed aansluit op onze technologie en werk, met als gevolg een positieve impact op de activiteiten van geneesmiddelenontwikkelingsondernemingen en onderzoekers wereldwijd', verklaarde hij. 'Dit verdiept ons productaanbod op de markt en versterkt bovendien ons wetenschappelijk team. We kijken uit naar de integratie van hun team en naar het leveren van een uitgebreid scala van mogelijkheden aan de biotechnologie en de farmaceutische industrie.'

"Het bundelen van de krachten met CytoBioscience zal een enorme uitbreiding betekenen van ons bedrijf, omdat het aanvullende dienstverleningsmogelijkheden zal bieden aan onze bestaande klanten," aldus Sharney Logan, Managing Director van Soluble Therapeutics. 'Bovendien zal de transactie nieuwe mogelijkheden bieden voor de uitbreiding van onze technologie op wereldwijde markten. Als onderdeel van de aankoop zal Soluble Therapeutics bovendien zijn naam veranderen in Soluble BioScience, om de toegenomen mogelijkheden van het bedrijf weer te geven."

Soluble heeft 8 werknemers en de plannen zijn dat het bedrijf binnen het komend jaar zal verhuizen naar San Antonio.

Over Soluble Therapeutics, Inc.

Soluble Therapeutics, Inc (nu Soluble BioScience) werd in 2008 opgericht voor het commercialiseren van de HSC(TM)-technologie, waarvoor een licentie is verleend door de University of Alabama in Birmingham. De diensten van het bedrijf verbeteren het geneesmiddelontwikkelingsproces door snelle optimalisatie van eiwitoplosbaarheid en -stabiliteit.

Over CytoBioscience, Inc.

CytoBioscience ontwikkelt en fabriceert hulpmiddelen die de biowetenschap, nanowetenschap, ontwikkeling van microchips, algoritmes en ontwerp bij elkaar brengen. De hulpmiddelen van het bedrijf stellen andere onderzoekers, medische instellingen en farmaceutische bedrijven in staat om de manier waarop menselijke cellen op geneesmiddelen reageren beter te begrijpen. CytoBioscience is opgericht in Duitsland en heeft in 2015 het hoofdkwartier en de productie naar San Antonio verplaatst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161220005978/nl/

Contacts

voor CytoBioscience, Inc.

Jim Dublin, 210-387-3113

(jdublin@dublinstrategies.com)