Tweede BLOW Kerst Blaas-in op 23 december in Eindhoven


Samen blazen voor het ultieme kerstgevoel

Eindhoven, 20161213 -- Saxofonisten, trompettisten, trombonisten, hoornisten, blaasbassisten, slagwerkers én zangers van alle niveaus zijn ook dit jaar welkom bij de tweede BLOW Kerst Blaas-in in Eindhoven. Op vrijdagavond 23 december bij Pand P komen ze samen om een avond lang kerstmuziek ten gehore te brengen. Vorig jaar trok de eerste editie ruim dertig muzikanten en even zoveel meezingers.

BLOW Kerst Blaas-in wordt ook nu weer georganiseerd door muzikanten van carnavalsfanfare De Wanklank en het Rotterdamse blaaskwintet De Koperen Ploerten. Beide groepen spelen een setje apart, daarna wordt iedereen uitgenodigd mee te spelen. Er staan Nederlandse, Duitse, Engelse en Amerikaanse kerstklassiekers op het programma. De bladmuziek is gratis door iedereen te downloaden, voor wie mee wil zingen zijn er tekstboekjes te koop voor 2 euro.

Joost Ahsmann, voorman van De Wanklank kijkt uit naar de nieuwe editie: “Vorig jaar was een groot succes. Er kwamen allerlei muzikanten op af, van professionele musici tot een dakloze trombonist die er enorm van genoot weer eens met anderen te kunnen spelen. Precies, zoals onze bedoeling was. Het gaat ons erom iedereen te laten genieten als van de Leger des Heilsfanfare die op de hoek van de straat staat te blazen, maar dan zonder dat het geloof een rol speelt. Samen spelen en zingen geeft het ultieme kerstgevoel.”

De opbrengst van de avond (van de tekstboekjes en vrijwillige bijdragen) is voor Vluchtelingenwerk Nederland. Entree is gratis. Bij droog weer wordt er buiten geblazen, anders stelt Pand P de grote zaal ter beschikking.

Waar: Pand P, Leenderweg 65, Eindhoven

Wanneer: vrijdag 23 december

Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis

Meedoen? Muziek downloaden? Meld je aan via de Facebookgroep Blow: https://www.facebook.com/groups/blow2015/ of het Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/188487748261307/

Nog meer informatie: http://www.pand-p.nl/event/blow-kerst-blaas-in-2016