Advies Onderzoeksraad Integriteit Overheid ontvangen


3 januari 2017 - Openbaar Ministerie

Het College van procureurs-generaal heeft op 2 januari het advies van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid ontvangen. De Onderzoeksraad begon in april vorig jaar een onderzoek naar aanleiding van meldingen van twee personen die werkzaam zijn bij het parket Limburg. De meldingen zagen op het
bestaan van een angst- en afrekencultuur binnen het OM Limburg en (de schijn van) financiele belangenverstrengeling bij het organiseren van de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst.

Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal, en procureur-generaal Albert van Wijk hebben de medewerkers van het parket Limburg op 3 januari in een gesprek meegedeeld dat de Onderzoeksraad oordeelt dat er geen sprake is geweest van integriteitsmisstanden en ook niet is
gebleken van een breed bestaande angst- en afrekencultuur in de organisatie. Wel doet de Onderzoeksraad een aantal aanbevelingen waar het College, de parketleiding en de Ondernemingsraad van het parket Limburg mee aan de slag zullen gaan.

Het Openbaar Ministerie zal op later moment een nadere, schriftelijke reactie kenbaar maken aan de Onderzoeksraad en aan de twee melders. Daarna zal de Onderzoeksraad het advies en de reactie van het OM op de website plaatsen.

Deel dit op

*