Alerte buurtbewoner houdt inbreker aan


Alerte buurtbewoner houdt inbreker aan

Laatste update:
04-01-2017 | 11:27

Zoetermeer - Een 18-jarige man uit Zoetermeer werd dinsdagavond door een buurtbewoner op heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van poging inbraak in een woning aan de Cornelis van Eerdenstraat.

Politieagenten ontvingen omstreeks 18.00 uur de melding dat bewoners bij thuiskomst twee inbrekers betrapten bij de inbraak in hun woning. De bewoners reden hun oprit op, toen de twee verdachten hun tuin uitliepen en wegrenden. Hierop reden de bewoners een stuk met de auto achter de twee
mannen aan. Onderweg besloten zij om de achtervolging te voet voort te zetten. Een van de verdachten werd uiteindelijk door een 28-jarige man uit Zoetermeer bij het cafe aan de Bleiswijkseweg aangehouden. De andere verdachte vluchtte weg richting de Binnenweg en is niet meer aangetroffen.

Agenten namen de aangehouden man over van de buurtbewoner en stelden ter plaatse een onderzoek in. Hierbij werd de tweede verdachte niet meer aangetroffen. De recherche onderzoekt de poging inbraak en is op zoek naar getuigen en naar de weggevluchte verdachte.

Signalement

De verdachte die wist te ontkomen is een lichtgetinte jongen van ongeveer 16 jaar oud. Hij is ongeveer 1.60 m lang, heeft een mager postuur en droeg donkere kleding. Verder had hij een donkere pet of muts op.

Getuigen

De districtsrecherche Zoetermeer onderzoekt de poging inbraak. Hebt u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.