HARC onderschept nog 250 kilo cocaine op oudjaarsdag


4 januari 2017 - Arrondissementsparket Rotterdam

Het HARCteam Rotterdam, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, heeft op de laatste dag van 2016 nog 250 kilo cocaine onderschept. Er zijn vijf mannen aangehouden. De drugs zijn meteen vernietigd.

De drugs zaten in dozen met bananen uit Ecuador. De dozen waren op oudjaarsdag door een zeeschip gelost bij een logistiek fruitbedrijf. Het HARCteam viel het bedrijf binnen vlak nadat een vrachtwagen de dozen met bananen met drugs kwam halen.

170101 250 kg oudjaar

Een van de aangehouden personen is een medewerker van het bedrijf. Hij wordt ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van zijn positie. Ook twee mensen die via een uitzendbureau waren ingehuurd, zijn aangehouden. Bij zoekingen in de woonhuizen van de verdachten zijn tienduizenden euro's
gevonden. Verder zijn twee vuurwapens en drie tasers, een geldtelmachine, sieraden, een paar honderd kilo illegaal zwaar vuurwerk, en enige andere waardevolle goederen in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn tussen de 29 en 47 jaar oud en komen uit Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs. De vijf zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor 14 dagen langer vast zette. Het onderzoek is nog in volle gang en het HARCteam sluit meer
aanhoudingen niet uit.

170101 250 kg oudjaarsdag

Deel dit op

*