Vervolg op Overijssel in Vogelvlucht


donderdag 5 januari 2017 | 15:00 Laatst bijgewerkt: 5-1-2017 | 15:12

Na het grote succes van Overijssel in Vogelvlucht waarin we met een helikopter over onze mooie provincie vlogen, gaan we met een vervolg op de serie dieper in op de weetjes en de historie van dorpen en steden.

Vanaf 9 januari 2017 presenteert RTV Oost een nieuwe serie Overijssel in Vogelvlucht waarbij per aflevering een gebied en/of stad uit onze provincie wordt bekeken vanuit de lucht. De helikopterbeelden zijn aangevuld met dronebeelden en leveren mooie televisie op.

Serie van twaalf afleveringen

In twaalf afleveringen presenteert deze serie van Overijssel in Vogelvlucht fraaie beelden, cultuur historische verhalen en actuele ontwikkelingen. Elke aflevering stelt een stad en naaste omgeving centraal met thema's als sport, wonen en milieu.



Aflevering 1: Hanzestad Kampen

Maandag 9 januari om 19.20 uur zie je in de eerste aflevering de mooie Hanzestad Kampen. Een stad die zijn bestaan en groei vooral te danken heeft aan de blauwe ader van de provincie: de IJssel. Onderwerpen als de Hanze, de Kamper Kogge, de sigarenindustrie en de ontkerkelijking komen in
vogelvlucht voorbij. Ook zie je de B&B in de oude Stadsboerderij, de kerk van Jan Vayne en de biologische zuivelboerderij Erf1 in de Mandjeswaard net buiten Kampen.



Enschede, Steenwijk, Olst/Wijhe

In de daarop volgende afleveringen zien we onder meer Enschede met een bezoek aan de oude en de nieuwe Grolsch fabriek. De wijk Roombeek en de vuurwerkramp met ondersteuning van een gedicht van Willem Wilmink. We zien diverse sportlocaties zoals de schaatsbaan, het FC Twente stadion, een
golfbaan aan de rand van de stad en natuurlijk de Universiteit Twente. In Steenwijk bezoeken we het Nationaal Park De Weerribben, nemen we een kijkje bij het riet snijden en zien we een boerderij in Tuk waar al 25 jaar lang een naaimachinecursus wordt gegeven. In Olst-Wijhe staat wonen
centraal. Ze hebben er aardehuizen waar ecologisch wordt gewoond. In Diepenveen nemen we een kijkje in een luxe en ruim opgezette villawijk Het Eikendal en in Olst brengen we een bezoek aan de oude molen waar de zesde generatie molenaars elke dag nog heerlijk brood bakt.



De serie `Overijssel in Vogelvlucht' zie je vanaf 9 januari elke maandagavond om 19.20 uur op RTV Oost.

TV

Overijssel in vogelvlucht van 9 januari 2017
Meer lezen over:

* Overijssel in vogelvlucht
* Kampen
* Enschede
* Steenwijk
* Olst/Wijhe
* Diepenveen

Overijssel in Vogelvlucht
Overijssel in Vogelvlucht Foto: RTV Oost
[IMG] nieuws op de kaart Het laatste nieuws op de kaart van Overijssel
verberg media