Horticoop beste bedrijf in Tuinbouwproducten


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 09:00 uur en 13:00 uur

Rotterdam, 20170106 -- Horticoop BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Tuinbouwproducten. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘Horticoop weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een uiterst succesvolle onderneming van en voor de Nederlandse tuinbouwindustrie.’

Het bedrijf biedt professionele kwekers en telers in Nederland een uitgebreid pakket aan tuinbouwproducten en -diensten, variërend van potgrond en tuinbouwbenodigdheden tot techniek. Horticoop hangt de coöperatieve gedachte aan en draagt met zijn producten en diensten bij aan het rendement van de kweker. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Horticoop een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Horticoop uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.’

De coöperatie heeft 850 leden, die allemaal een eigen tuinbouwbedrijf exploiteren. ‘Het streven is om voor alle betrokken partijen tot een maximaal financieel rendement te komen. Uitgangspunt is dat de bundeling van kennis en volume sneller tot betere resultaten leidt voor klanten en leden’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De praktijk wijst uit dat dit een formule is die goed werkt. Horticoop biedt kwekers en telers alles wat nodig is om een succesvol teeltbedrijf te runnen. Door de bundeling van verschillende bedrijfsactiviteiten en jarenlange ervaring beschikt het bedrijf over een omvangrijke hoeveelheid knowhow.’

Marktleider in Nederland

Zwaan: ‘De medewerkers van Horticoop zijn specialisten, zij verstaan hun vak en zijn altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de markt. Voor ieder teeltvraagstuk hebben zij een passende oplossing. Tevens zijn ze continu bezig de kwaliteit van het assortiment te waarborgen en kijken ze samen met leveranciers en afnemers in de sectoren sierteelt, boomkwekerij en groenteteelt naar uitbreiding en vernieuwing van de producten.’

Horticoop wil zijn marktleiderschap in Nederland verder uitbouwen en streeft er tevens naar om ook in het buitenland een duurzame marktpositie te bewerkstelligen.

De jury is van mening dat Horticoop op deze gronden de winnaar is in de branche van Tuinbouwproducten en tevens in aanmerking dient te komen voor de hoofdprijs, de Nationale Business Succes Award 2016.

Horticoop BV (onderdeel van het Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop U.A.) is opgericht in 2005, maar bestaat als coöperatie al ruim 110 jaar. De onderneming is gevestigd in Bleiswijk, telt circa 400 medewerkers en is in heel Nederland, maar ook in het buitenland actief.

Meer informatie: www.horticoop.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 09:00 uur en 13:00 uur.