Rijkswaterstaat: houd vanaf vrijdagavond rekening met gladheid door winterse neerslag | Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat: houd vanaf vrijdagavond rekening met gladheid door winterse neerslag

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 05 januari 2017- Laatste update: 05 januari 2017 17:34 uur

Weggebruikers moeten vrijdagavond, - nacht en zaterdag in het hele land rekening houden met gladheid door sneeuw en ijzel. Volgens het KNMI trekken vanaf vrijdagavond sneeuwbuien van west naar oost, welke in de loop van de ochtend overgaan in ijzel.

Rijkswaterstaat is alert en zet op winterse dagen als deze al het materieel in. 1200 mensen (gladheidcooerdinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens, binnen 2 uur, 10.000 km af om op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, de gladheid te bestrijden. Weggebruikers in het hele land moeten er rekening mee houden dat ze vanaf vrijdagavond hinder kunnen ondervinden tijdens winterse buien.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door:

1. De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden.

2. De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden.

3. Rekening te houden met een langere reistijd.

4. Ruimte te maken voor sneeuwschuivers en strooiwagens.

Ook is het mogelijk de strooikaart van Rijkswaterstaat te volgen. Deze site geeft een actueel beeld van waar de strooiwagens van Rijkswaterstaat rijden.

infographic-inzet-gladheidbestrijding-gif

Meer informatie

Wilt u meer weten over de inzet van Rijkswaterstaat bij winterse omstandigheden op de weg? Ga dan naar de pagina Winter op de weg.