Dit zijn de beste Overijsselse sporters van 2016


zondag 8 januari 2017 | 17:07 Laatst bijgewerkt: 8-1-2017 | 17:07

Zondag 8 januari zijn tijdens de feestelijke bijeenkomst `Sportmoment 2016' in de studio van RTV Oost in Hengelo de winnaars bekend gemaakt van de titels Sportman, Sportvrouw en Sportploeg 2016. Sanne Wevers, Anna van der Breggen, Gary Hekman en Heracles Almelo zijn de grote winnaars van Het
Sportmoment 2016 van RTV Oost. In de studio van de regionale omroep ontvingen zij zondag de ereprijs voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Het winnende sportmoment van 2016 is volgens het publiek de winst van de gouden olympische medaille van Sanne Wevers

Vanavond, zondag 8 januari, is bij TV Oost om 21.15 uur een uitgebreide samenvatting te zien van `Sportmoment 2016'. De uitzending wordt om 22.15 en 23.15 uur herhaald. Kijk voor meer informatie op www.rtvoost.nl.



Sportvrouw

Tijdens het Sportmoment, de opvolger van de Overijsselse Sportverkiezingen, werden turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal en wielrenster Anna van der Breggen uit Hasselt gekroond tot sportvrouw van Overijssel. Zij kregen de prijs uit handen van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Van der
Breggen en Wevers won afgelopen zomer goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Naast haar gouden plak in de wegwedstrijd won Van der Breggen ook nog brons op de olympische tijdrit.



Sportman

Gary Hekman uit Kampen werd uitgeroepen tot beste sportman van de provincie. De schaatser en inline-skater werd deze zomer Europees kampioen skeeleren in Steenwijk. Daarnaast won hij diverse wedstrijden als marathonschaatser.



Sportploeg

De prijs voor beste sportploeg van het jaar ging naar Heracles Almelo. De ploeg van trainer John Stegeman behaalde vorig seizoen voor het eerst in de historie van de club Europees voetbal. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus nam de prijs voor beste sportploeg in ontvangst van Ank Bijleveld.



Jaap Stam Award

Tafeltennisser Gerben Last, die meerdere medailles won tijdens de Paralympische Spelen, ontving de Jaap Stam Award, een oeuvreprijs voor een sporter die zich ook naast de sport heeft ingezet.



Hennie Kuiper Talenten Trofee
De Hennie Kuiper Trofee (talentenprijs) ging naar schaatsster Joy Beune uit Borne. Zij werd Nederlands kampioen schaatsen.

Amateursportclub van het jaar
Helios uit Deventer werd uitgeroepen tot meest maatschappelijke Amateurclub van het Jaar. De voetbalvereniging ontving 1000 euro van de provincie Overijssel.

De verkiezing `Sportmoment 2016' is georganiseerd door RTV Oost en Boom uitgevers Nieuwsmedia.

Gerelateerde artikelen

17:16Foto's huldiging Overijsselse topsporters bij Sportmoment 2016

Links:

Sportmoment 2016
Sportmoment 2016 groepsfoto winnaars
Sportmoment 2016 groepsfoto winnaars Foto: RTV Oost
verberg media