Aantal vergelijkingen stijgt mee met premie autoverzekering


Utrecht, 20170109 -- De hoogte van de premies van autoverzekeringen stijgt sinds 2016 voor het eerst in jaren, en dat maakt het voor consumenten lonend om de verzekeringen te vergelijken. Dat gebeurt dan ook veelvuldig: Goedkoopsteautoverzekeringen.net ziet een toename van maar liefst 30% in vergelijking met vorig jaar.

Doordat premies sinds afgelopen jaar ineens zo’n vlucht hebben genomen, is het verstandig om na premiestijging te zoeken naar een voordeligere verzekeraar. In een rapport van 4 januari jongsleden van het Verbond van Verzekeraars wordt ‘voordeliger uit kunnen zijn’ eveneens al bestempeld als een van de belangrijkste triggers om over te stappen. In een markt die zo in beweging is, is deze trigger duidelijk aanwezig.

Gemiddeld was de stijging van de premie in 2016 al zo’n 20%. Dit is vermoedelijk slechts het begin: de premies zullen komende jaren eerder verder stijgen dan dalen. Het aantal consumenten dat vergelijk pleegt en overstapt van verzekeraar, zal zeer waarschijnlijk ook blijven toenemen.