Tip leidt tot aanhouding winkeldief parfumerie


Tip leidt tot aanhouding winkeldief parfumerie

Laatste update:
10-01-2017 | 07:51

Zoetermeer - Op maandag 9 januari werd een 28-jarige Rotterdamse man buiten heterdaad aangehouden voor de verdenking van twee winkeldiefstallen, waarvan een met geweld, in een parfumerie aan de Driekant. De verdachte heeft bekend en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Op 9 november 2016 stal de man flessen parfum uit de parfumerie en liep de zaak uit. Toen hij op 11 november terugkwam, ontdekte een alerte beveiliger dat de verdachte wederom parfum wilde stelen. Toen de beveiliger hem hierop aansprak, gaf de verdachte hem een harde duw en kwam hij ten val.
De verdachte vluchtte vervolgens met buit de winkel uit.

Dankzij een gouden tip kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. Gisteren werd de man in zijn woonplaats Rotterdam aangehouden en voor verhoor naar politiebureau Zoetermeer gebracht. Daar bekende hij de twee winkeldiefstallen en het geweld wat hij op 11 november 2016 tegen de
beveiliger pleegde.

Team West

Op dinsdag 20 december 2016 werd aandacht besteed aan deze zaak in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West bij Omroep West. Hierin werden mensen met informatie over deze zaak gevraagd zich te melden bij de politie. Na de uitzending ontving de politie de gouden tip.