Inbrekers leiden politie naar hennepkwekerij


Inbrekers leiden politie naar hennepkwekerij

Laatste update:
10-01-2017 | 10:43

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Door een inbraak is in een pand aan de Goirkestraat een hennepkwekerij ontdekt. Agenten hielden dinsdagmorgen 10 januari drie inbrekers aan.

De meldkamer van de politie kreeg om 05.10 uur een melding van een alerte buurtbewoner dat er mannen aan het inbreken waren in een huis aan de Goirkestraat. Meerdere agenten reden naar het adres. De inbrekers vluchtten via daken en achtertuinen. Na een achtervolging arresteerden agenten de
drie verdachten (20, 24 en 30) in een tuin aan het Edmond Meeliserf. Een mogelijke vierde inbreker werd niet gevonden. De mannen zijn naar het cellencomplex gebracht.

Hennep

Bij onderzoek naar de braakschade bleek het pand open te zijn. Op zolder vonden de agenten een hennepkwekerij met ongeveer 100 planten. Ook lagen er resten knipafval. De politie is een onderzoek gestart.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven
draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers
die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999