Nominatie Best Bestuurde Decentrale Overheid


Het vakblad Binnenlands Bestuur heeft Waterschap Vallei en Veluwe genomineerd voor de titel Best Bestuurde Decentrale Overheid. Vallei en Veluwe wordt gezien als communicatief en betrokken. Uit de motivatie blijkt dat vooral de inzet waarmee het waterschap innovatieve ontwikkelingen in de watersector omarmt en stimuleert, wordt geprezen.
Binnenlands Bestuur: “Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de ‘innovatiesalon’ een initiatief van het waterschap in samenwerking met de Universiteit van Twente. Maar het komt ook tot uiting in de co-creatietrajecten die het waterschap aangaat met diverse kennisinstituten en partijen uit het bedrijfsleven.”
De categorie Best Bestuurde Decentrale overheid maakt onderdeel uit van de verkiezing Beste Bestuurder die ook de subcategorieën Beste Jonge Bestuurder (<40) en Beste Bestuurder Kleine Gemeenten kent. In de categorie Beste Bestuurder is hoogheemraad Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een van de tien genomineerden.
Van nominatie naar uitslag…
De nominatie is tot stand gekomen door uitgebreid onderzoek van onderzoeksbureau Necker van Naem. Zo’n 1500 lokale en regionale bestuurders en politici namen deel aan het onderzoek.
Tot 19 januari kan nu gestemd worden op de genomineerden via www.bestebestuurder.nl en de website van Binnenlands Bestuur. De winnaars worden op 26 januari bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.