Politie zoekt in onderzoek straatroof tips over petje en fiets


Politie zoekt in onderzoek straatroof tips over petje en fiets

Laatste update:
10-01-2017 | 15:05

Harderwijk - Op 4 januari is een 85-jarige man, net nadat hij gepind had, door twee jonge mannen beroofd aan de Smeepoortstraat in Harderwijk.. Een getuige is nog achter de daders aan gefietst en heeft ze bijna achterhaald, maar de daders wisten te ontkomen. Wel hebben ze de fiets waar ze op
reden achter moeten laten. Ook is vlakbij deze locatie een petje gevonden, vermoedelijk verloren door een van de daders. De politie zoekt informatie over de fiets en het petje.

01 01

De beroving vond woensdag 4 januari rond 15.25 uur plaats, aan de Smeepoortstraat. De 85-jarige man had net gepind aan deze straat en was weggelopen bij de pinautomaat, toen hij vlakbij de brievenbus aan de Smeepoortstraat werd aangesproken en vervolgens vastgepakt door een van de daders. De
man verzette zich, maar al snel renden de twee jongens ook weer weg, en bleek de man te zijn beroofd van zijn portemonnee.

Een getuige zag het gebeuren en zette op zijn fiets de achtervolging in. De daders fietsten samen op een fiets weg, over het fietspad langs Westeinde, richting het ziekenhuis. De getuige zag dat de jongens net voorbij woonzorgcentrum Randmeer afsloegen richting het water, en sloeg hier dus
zelf ook af. Hier stuitte hij op de twee jongens, die er direct vandoor renden toen ze de getuige zagen. Wel moesten ze hun fiets achterlaten. De getuige trof ter plekke ook een portemonnee aan, vermoedelijk van de beroofde man. En later is ook nog een petje gevonden op deze locatie,
vermoedelijk verloren door een van de daders.

De getuige is in eerste instantie alleen met de fiets en de portemonnee teruggegaan naar het slachtoffer. De portemonnee bleek inderdaad van de 85-jarige man, maar het gepinde geld bleek er wel uit te zijn verdwenen.

Via een andere getuige is de politie een dag later in contact gekomen met deze daadkrachtige getuige en heeft van hem een uitgebreide verklaring opgenomen.

Tips gezocht
De politie in Harderwijk heeft via Facebook al foto's gedeeld van de fiets en het petje in de hoop dat iemand herkent van wie ze zijn.

2

Opvallend detail aan de witte Sparta damesfiets is het hangslotje dat vlak boven de voorlamp aan de kabels hing. Bij het petje is een opvallend detail de doorzichtige sticker van een honkbal die naast de geborduurde `F' was geplakt.

Tot op heden heeft publicatie van deze foto's nog niet tot concrete tips geleid. Heeft u een vermoeden van wie het petje en/of de witte Sparta fiets op de foto's zijn? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie.

Signalement
Van de twee daders is bekend dat het gaat om vrij jonge jongens of mannen van 16-20 jaar oud, allebei ongeveer 1.70/1.75m lang en met een normaal tot slank postuur. De dader die de 85-jarige man vastpakte had een blanke of licht getinte huidskleur, droeg opvallend (spier)witte gympen aan en
droeg een lichtbruine/beige broek.

3Herkent u dit signalement, al dan niet in combinatie met de foto's van de fiets en het petje, neem dan zsm contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
2017007117

4