UM-awards 2016 uitgereikt aan twee medewerkers

10 januari 2017UM-awards 2016 uitgereikt aan twee medewerkersDe UM-award, de prijs die jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie van de UM wordt uitgereikt aan zeer betrokken medewerkers, is maandag 9 januari uitgereikt aan Len Cuppens en Bakir Bulić. Len Cuppens is de langst zittende pedel, die academische ceremonies als promoties en oraties in goede banen leidt. Bakir Bulić is projectmanager bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en begeleidde al vele strategisch belangrijke projecten voor de UM en het Maastricht UMC+.

Voor de UM-award werden dit jaar 33 medewerkers genomineerd door hun collega’s. Criterium voor de toekenning is dat de genomineerde zich heeft onderscheiden met een bestuurlijke, wetenschappelijke of dienstverlenende prestatie, of een bijzondere maatschappelijke verdienste. Juryvoorzitter Nick Bos, vice-voorzitter van het College van Bestuur, reikte de twee prijzen uit, bestaande uit een dinerbon van vijfhonderd euro en een beeldje van kunstenares Desmaret.  

Len Cuppens werkt bij het Maastricht University Office, waar ze een waar vraagbaak is voor zowel hoogleraren als promovendi. “De enorme groei van het aantal promoties in 2016 heeft ze met een stralende glimlach in goede banen geleid. Ze bezorgt met haar tomeloze inzet menige promovendus en hoogleraar een memorabele dag en denkt tegelijkertijd op alle niveaus mee over het verder optimaliseren van academische zittingen”, aldus Nick Bos. (Len Cuppens werd over haar werk geïnterviewd voor de UM-website. U kunt het, na wat omlaag scrollen, hier vinden.) Bakir Bulić is een jonge UM-alumnus met een staat van dienst waar menige projectmanager of beleidsmedewerker in zijn werkzame leven niet aan toe komt. “Hij was van groot belang voor de versterking van de natuurwetenschappen, aanpassing van de science-concentration in UCM, de komst van de onderzoeksinstituten M4i en MERLN en de ontwikkeling van Chemelot InSciTe vanuit UM en MUMC+. Interfacultaire samenwerking staat bij hem hoog in het vaandel en hij heeft een perfect gevoel voor politiek”, aldus Nick Bos. Bezoek zijn persoonlijke pagina.