SMA Sales Register uitgebreid met 10 salesprofessionals


Arnhem, 20170111 -- Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de SMA op 10 januari jl. hebben 10 salesprofessionals hun persoonscertificaat ontvangen en zijn met hun titel toegevoegd aan het SMA Sales Register. Dit register is een initiatief van de SMA (Sales Management Association) en is in september 2016 geïntroduceerd in Nederland. Het SMA Sales Register is een online database waarin alle gecertificeerde, in de commercie opererende professionals van Nederland zijn opgenomen. Het SMA Sales Register is er voor salesprofessionals van verschillende niveaus.

Persoonscertificering

Iedereen met een commerciële opleiding of achtergrond kan een aanvraag indienen bij de SMA voor persoonscertificering. Het aanvraagformulier, dat beschikbaar is op de website www.sma.nl, kan samen met aanvullende informatie over bijvoorbeeld behaalde opleidingen en werkervaring toegestuurd worden aan de SMA Auditcommissie. Deze voert een eerste controle uit of de kandidaat voldoet aan de door de SMA gestelde criteria. Vervolgens vindt er een assessment plaats waarbij de competenties en ervaringen van een kandidaat getoetst worden. Kandidaten met een persoonscertificering mogen de titel van ESP (Executive Sales Professional), SSP (Senior Sales Professional) of SPr (Salespractioner) achter hun naam voeren. Tevens worden zij opgenomen in het SMA Sales Register. Er zijn nu bijna 80 personen geregistreerd. Het register is volledig nieuw in Nederland en een kroon op het werk van de SMA, dé landelijke beroepsvereniging voor sales- en commerciële professionals.

Waardevolle profilering

“Sales is de spil binnen ieder bedrijf en dat maakt ons als vakvereniging onmisbaar,” vertelt SMA-voorzitter Coen Bos. “Het SMA Sales Register kent op dit moment 80 commerciële professionals. Tien van hen ontvingen uit handen van key-note spreker Edith Bosch tijdens de SMA Nieuwjaarsborrel op 10 januari hun persoonscertificaat. Dat is niet alleen voor henzelf, maar ook voor de organisaties waar ze werken een belangrijke profilering. Het register is openbaar beschikbaar en zo kun je in één oogopslag zien wie de commerciële toppers van Nederland zijn. Het komende jaar zal het SMA Sales Register verder gevuld worden.” Het register is te vinden op www.smasalesregister.nl

SMA Sales Register uitgebreid met 10 salesprofessionals
v.l.n.r. Edith Bosch, Rudolph Strickwold (Hulphond Nederland)