Integrale controle met Belastingdienst en deurwaarders Belastingdienst


Integrale controle met Belastingdienst en deurwaarders Belastingdienst

Laatste update:
13-01-2017 | 13:08

Moerdijk, Rucphen - De politie heeft donderdagmiddag en -avond, in samenwerking met de Belastingdienst en deurwaarders Belastingdienst een integrale controle gehouden waarbij diverse automobilisten aan de kant werden gezet en gecontroleerd.

Statische controleplaatsen waren opgesteld in Moerdijk aan de Steenweg en later de Van Beethovenlaan. In de omgeving van Rucphen werd eveneens gecontroleerd, maar dan dynamisch.

Aanhoudingen, naheffingen en buitengebruikstellingen

Door de politie zijn vier mensen aangehouden. Een man die nog veertien dagen celstraf tegoed had, een man voor het rijden zonder rijbewijs, een man uit Hongarije is aangehouden voor de Belastingdienst en een andere man werd aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs eerder
was ingevorderd.

Door de deurwaarders Belastingdienst is beslag gelegd op zeven personenauto's. Twee auto's zijn meteen buiten gebruik gesteld en vijf andere eigenaars krijgen van de Belastingdienst vier weken de tijd om hun zaakjes te regelen. Doen ze dit niet, dan wordt hun auto door de Belastingdienst
verkocht. Ook is een geldbedrag van 3500 euro aan achterstallige belastingen geind.

De Belastingdienst heeft naheffingen uitgedeeld voor een totaalbedrag van 13.500 euro. Al deze naheffingen waren voor automobilisten die ten onrechte gebruik maakten van een buitenlands kenteken.