Aanhouding voor openlijke geweldpleging


Aanhouding voor openlijke geweldpleging

Laatste update:
15-01-2017 | 10:06

Heemskerk - Op zaterdagavond hield de politie een 16-jarige jongen uit Beverwijk aan op verdenking van het plegen openlijke geweldpleging op een 14-jarige Zaandammer.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie melding dat er mogelijk een straatroof had plaatsgevonden op het Europaplein. Het slachtoffer en een neef van hem liepen in de richting van de Italielaan toen er een groepje van ongeveer vijf personen op hen af kwamen lopen. De slachtoffers werden
aanvankelijk gewoon aangesproken, maar even later kreeg de 14-jarige Zaandammer een harde klap met een boksbeugel tegen zijn hoofd. Beide slachtoffer wisten te ontkomen door hard weg te rennen. Later bleek de neef mogelijk te zijn bewerkt met een stroomstootwapen (taser).

De politie stelde een onderzoek in. Op basis van het opgegeven signalement kon een van de verdachten on de omgeving worden aangehouden. De jongen ging er bij het zien van de politie vandoor, maar kon even verderop worden gepakt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de overige verdachte. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

2017010354