Gered weesolifantje in India gaat vooruit | IFAW - International Fund for Animal Welfare

januari 4, 2017

Een mannelijk olifantenkalfje van drie maanden oud dat ruim een maand geleden door het MVS-team (Mobile Veterinary Service) van IFAW-WTI werd gered, gaat vooruit. Zijn toestand is gestabiliseerd en hij accepteert flesvoeding en plantaardig voedsel. Bovendien heeft het nieuwe kalfje, Ghoramara gedoopt, duidelijk een kameraadje gevonden. Samen met Buree, de jongste van de andere kalfjes in het Wildlife Rescue Centre in Kaziranga, verkent hij het foerageergebied. Al sinds zijn aankomst in het opvangcentrum houdt Buree hem gezelschap.

Volgens bronnen bij het bosdepartement waren een moederolifant en twee kalveren gescheiden geraakt van een kudde die dit gebied regelmatig bezoekt. Het trio viel in een pas gegraven bouwsleuf bij het Assam Industrial Development Complex (AIDC). De sleuf was ruim vier meter diep en de moeder raakte zwaargewond. Het halfvolwassen kalf slaagde erin uit de sleuf te klimmen en veilig weg te komen, maar Ghoramara bleef achter bij zijn moeder.

"De moeder was bewusteloos en niet in staat zelf voor haar kalf te zorgen," vertelde MVS-dierenarts Samshul Ali. "We probeerden alles om haar weer bij te brengen, maar een paar uur later stierf ze aan haar verwondingen." Ghoramara werd verdoofd en overgebracht naar het centrum van IFAW-WTI en het Assam Forest Department bij Kaziranga National Park, waar wilde dieren worden opgevangen, behandeld en gerehabiliteerd.

"Het kalf had een zware emotionele klap gekregen en was enorm gestresst," aldus de hoofddierenarts van het centrum, Panjit Basumatary. Maar dankzij de intensieve zorg van de medewerkers is de rehabilitatie van Ghoramara tot nu toe een groot succes. Met deze nieuwe aanwinst zijn er nu negen weeskalveren die in het centrum met de hand worden grootgebracht, in de hoop dat ze ooit weer kunnen worden uitgezet. --RGC

Subscribe to Rupa Gandhi Chaudhary

About Rupa Gandhi Chaudhary

Rupa Gandhi Chaudhary is hoofd Communicatie van IFAW/WTI in India.