Winterwerkzaamheden | Rijkswaterstaat

Winterwerkzaamheden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 januari 2017- Laatste update: 16 januari 2017 10:03 uur

De feestdagen zijn achter de rug en de werkzaamheden op en rond het trace van de N18 gaan gewoon weer door. Noaber18 legt de komende weken onder meer parallelwegen aan en bouwt hulpbruggen en fietstunnels. Rijkswaterstaat heeft intussen ook BAM geselecteerd als aannemer voor dat andere deel van de N18, tussen Varsseveld en Lichtenvoorde.

Na de officiele aftrap van het project Nieuwe Twenteroute op 21 oktober zijn de voorbereidingen voor de aanleg in volle vaart verder gegaan. Een bijzondere mijlpaal was de onthulling van het informatiebord bij de nieuwe vleermuizentoren in het Teesinkbos. De toren vervangt de verblijfplaatsen van vleermuizen die moeten wijken voor de Nieuwe Twenteroute.

Tijdelijke maatregelen

Noaber18 heeft bij Haaksbergen bypasses aangelegd. Via zo'n bypass wordt het verkeer tijdelijk omgeleid, zodat er ruimte ontstaat voor de werkzaamheden. Afgelopen november is de bypasses bij de Goorsestraat in gebruik genomen. De andere bypasses volgen binnenkort. Meer informatie hierover leest u in het nieuwsbericht Tijdelijke maatregelen.

Verkiezing Miss Berk

Aannemer Naober18 heeft de Midwinterhoorngroep Eibergen verschillende berkenstammetjes ter beschikking gesteld die zijn gekapt bij de aanleg van de nieuwe N18. De berkenstammetjes komen in aanmerking om door vaardige instrumentenbouwers te worden omgetoverd in een midwinterhoorn. Om de beste stammetjes te selecteren heeft de Midwinterhoorngroep een heuse 'Miss Berk'-verkiezing georganiseerd.

Parallelwegen en nieuwe aansluiting

Om ervoor te zorgen dat verkeer straks de nieuwe N18 kan kruisen, legt Noaber18 op meerdere plekken parallelwegen aan. Speciaal voor fietsers worden er fietstunnels gebouwd. Een aantal fietstunnels wordt verfraaid met tekeningen van schooljeugd uit de omgeving. De aanleg van de aansluiting van de nieuwe N18 op de A35 is inmiddels ook begonnen. Noaber 18 legt op- en afritten aan in de vorm van 2 lussen, waarover het verkeer straks vanaf de A35 de N18 op kan rijden, en omgekeerd.

Veiligheid boven alles!

De aanleg van de nieuwe N18 trekt veel bekijks. Iedereen volgt de werkzaamheden graag van zo dichtbij mogelijk. We vinden het leuk om al die betrokkenheid te zien. Maar tegelijkertijd moet de aanleg wel veilig kunnen verlopen. Uiteraard staan er waarschuwingsborden en letten de uitvoerders en opzichters op mogelijke omstanders . Maar het is onmogelijk om elk moment elke meter van het 27 km lange trace te bewaken. Daarom roepen we iedereen op altijd een veilige afstand te bewaren, ook als er niet wordt gewerkt. Want zelfs betreden van de bouwgrond kan gevaarlijk zijn.

Vragen? Kom naar de infowagen!

De infowagen van Noaber18 deed de afgelopen periode verschillende weekmarkten aan, onder meer in Groenlo, Eibergen en Neede. Diverse marktbezoekers kwamen een kijkje nemen in de wagen. Wilt u ook tekst en uitleg over het project, vindt u het leuk om de projectkaarten te bekijken? U bent van harte welkom. Op de facebookpagina N18 Nieuwe Twenteroute en op de Noaber18-app vindt u de actuele data en locaties.

Voorlopige gunning traject Varsseveld - Groenlo

Op 12 januari heeft Rijkswaterstaat BAM officieel de opdracht verleend voor het aanpassen van de N18 tussen Varsseveld en Groenlo. Het gaat daarbij vooral om maatregelen om de huidige weg tussen Varsseveld-Lichtenvoorde veiliger te maken en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. BAM gaat daarbij vooral duurzame materialen gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Meer nieuws

* Meer nieuws: N18: Varsseveld - Enschede