Miss World? Miss Berk! | Rijkswaterstaat

Miss World? Miss Berk!

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 januari 2017- Laatste update: 16 januari 2017 10:13 uur

Voor de aanleg van de N18 heeft aannemer Noaber18 diverse berkenbomen moeten kappen. De berkenstammen zijn zeer geschikt om te worden verwerkt tot midwinterhoorn. Noaber18 heeft daarom verschillende stammetjes ter beschikking gesteld aan de Midwinterhoorngroep Eibergen. Op zaterdag 10 december werden de mooiste berken tentoongesteld.

Rank en slank

Ze stalen de show tijdens de kerstmarkt in Eibergen: de 40 berkenboompjes pal voor de oude Mattheuskerk. De Midwinterhoorngroep Eibergen had de ranke, slanke stammetjes voor de gelegenheid in fleurige rokjes gehuld. Aan het publiek de opgave de mooiste te kiezen: welke van de berkenboomstammen verdient het om te worden omgetoverd tot midwinterhoorn? Welke stam krijgt de titel 'Miss Berk'?

Instrumentenbouwers

De competitie was stevig, maar uiteindelijk werd er een top 3 gekozen. Deze 'Missen' transformeren in de loop van 2017 tot midwinterhoorns van formaat. Ook de overige berkenstammen worden bewerkt tot midwinterhoorns. De Midwinterhoorngroep Eibergen werkt hiervoor samen met diverse scholen in de regio. De kersverse instrumentenbouwers gaan binnenkort aan de slag met hun berkenstammen, onder deskundige begeleiding van de ambachtsmannen en -vrouwen van de midwinterhoorngroep.

De Missverkiezing nog eens terugzien? Bekijk dan de Miss Berk-verkiezing video.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Meer nieuws

* Meer nieuws: N18: Varsseveld - Enschede