Een nieuwe slinger in de Slinge | Rijkswaterstaat

Een nieuwe slinger in de Slinge

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 januari 2017- Laatste update: 16 januari 2017 10:15 uur

Aannemer Noaber18 is gestart met het verleggen van de Slinge. De beek kruist het toekomstige trace van de N18 en moet worden verlegd voor de bouw van 2 bruggen. De beek wordt niet voor de eerste keer verlegd, in het verleden is de loop meerdere malen verplaatst.

Het nieuwe trace van de N18 kruist de Slinge in Groenlo. Noaber18 bouwt daar dit jaar 2 viaducten over de beek: een voor de nieuwe N18 en een voor de parallelweg. Op dit moment maakt de Slinge een bocht op de beoogde locaties van de bruggen. De ligging van de beek moet worden aangepast, zodat Noaber18 de nieuwe wegen en de bruggen haaks op de beek kan bouwen.

Niet de eerste

De werkzaamheden voor de verlegging zijn inmiddels gestart. Eerst is de nieuwe loop van de beek uitgegraven, vervolgens is op 12 januari de doorsteek gemaakt en heeft het water z'n nieuwe loop gekregen. Binnenkort wordt de 'oude' waterloop gedempt. Het dempen gebeurt stroomafwaarts, zodat eventueel in het water aanwezige dieren kunnen ontsnappen. Deze verlegging van de Slinge is niet de eerste in de historie van de beek. In het verleden is de loop meerdere malen aangepast, om nieuwe infrastructuur op die plek mogelijk te maken.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Meer nieuws

* Meer nieuws: N18: Varsseveld - Enschede