Tijdelijke maatregelen | Rijkswaterstaat

Tijdelijke maatregelen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 januari 2017- Laatste update: 16 januari 2017 10:11 uur

Wie reist van Hengelo of Goor/Rijssen naar Haaksbergen en vice versa heeft het ongetwijfeld al gezien: Noaber18 heeft de laatste tijd hard gewerkt aan 2 bypasses; een langs de Goorstestraat (N347) en een langs de Hengelosestraat (N739).

Via zo'n bypass wordt het verkeer op de provinciale weg tijdelijk omgeleid, zodat Noaber18 aan de slag kan met de bouw van een viaduct over de toekomstige N18. Voor het bouwverkeer is er een tijdelijke brug gebouwd. Op die manier ondervindt het verkeer op de provinciale weg tijdens de bouw geen hinder van het bouwverkeer.

Voorbereidingen

Noaber18 moet nu al voorbereidingen treffen voor de bouw van deze viaducten. Zo wordt de oude weg opgebroken en start de aannemer op die plek met het maken van ophogingen waar straks de fundering van het viaduct op komt. De ophogingen, bestaande uit grond, zand en puin, moet namelijk enkele maanden zetten voordat deze stabiel genoeg is het viaduct te kunnen dragen. In de loop van 2017 bouwt Noaber18 de viaducten.

Snelheidsbeperking

De bypass langs de Goorsestraat is eind november in gebruik genomen, die langs de Hengelosestraat volgt binnenkort. De maximumsnelheid op de tijdelijke wegen is 50 km/u. Door de aanwezigheid van de tijdelijke hulpbrug geldt bovendien een hoogtebeperking van 4,60 m. Later dit jaar en volgend jaar volgen nog meer bypasses.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Meer nieuws

* Meer nieuws: N18: Varsseveld - Enschede