Nest, toonaangevend merk voor het verbonden huis, breidt uit naar Duitsland, Oostenrijk, Italie en Spanje

AMSTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Nest Labs ( www.nest.com), ontwikkelaar van hardware, software en services voor een energiezuiniger en veiliger huis, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn bekroonde producten binnenkort ook in Duitsland, Oostenrijk, Italie en Spanje verkrijgbaar zijn.

'Nest richt zich op het ontwikkelen van huizen die zorg dragen voor de mensen die er wonen en de wereld waarin ze leven', aldus Matt Rogers, mede-oprichter en hoofd producten van Nest. 'Met deze uitbreiding komen we een stap dichter bij ons doel: mensen over de hele wereld helpen energie te besparen en zich veilig te voelen in hun eigen huis.'

'Tot nu toe waren de hardware, software en services van Nest in maar zeven markten verkrijgbaar. En toch worden ze gebruikt door miljoenen mensen in meer dan 190 landen", zegt Lionel Paillet, algemeen directeur Nest Europa. 'Onze producten en de voordelen die ze bieden zijn dus duidelijk in trek. Met de uitbreiding naar Duitsland, Oostenrijk, Italie en Spanje verdubbelen we onze aanwezigheid in Europa en bieden we potentiele en bestaande klanten de mogelijkheid om Nest-producten in hun eigen taal te gebruiken.'

De productportfolio van Nest

* 3e generatie Nest Learning Thermostat (adviesprijs EUR 249 incl. btw). De Nest Learning Thermostat leert je favoriete temperatuur kennen en ontdekt hoe lang het duurt om je huis op te warmen. Vervolgens programmeert hij zichzelf om je huis comfortabel te houden. Wanneer je weg bent, zet de thermostaat de verwarming automatisch lager om energie te besparen. En je kunt hem met de Nest-app bedienen, zodat het lekker warm is als je thuiskomt.

* Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder (adviesprijs EUR 119 incl. btw). Meer weten, minder zorgen maken. De Nest Protect speurt naar uitslaande brand, smeulend vuur en koolmonoxide. En hij gebruikt zijn stem om je te vertellen waar het gevaar is. Als je niet thuis bent, stuurt hij een bericht naar je mobiel. Tosti laten aanbranden? Je kunt het alarm gewoon met je mobiel uitzetten.

* Nest Cam Indoor (adviesprijs EUR 199 incl. btw). Is alles in orde? Wat voert de hond in zijn schild? De Nest Cam Indoor stuurt je een melding wanneer hij beweging of geluid detecteert. En als het donker is, verlicht Nachtzicht alles in beeld. Met de Nest-app kun je hem overal vandaan bedienen en live beelden bekijken in Full HD-video (1080p).

* Nest Cam Outdoor (adviesprijs EUR199 incl. btw). Wie staat er voor de deur? Is mijn pakketje gestolen? Maak kennis met de Nest Cam Outdoor. Hij is weerbestendig en kan zo op het stopcontact. Dus je kunt je huis dag en nacht in de gaten houden, weer of geen weer. Ontvang een melding wanneer er activiteit is en zeg iets via je mobiel om iemands aandacht te krijgen.

Partners en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de Nest-producten verschilt per land. Ze kunnen nu al via bepaalde verkooppartners worden gereserveerd met bezorging medio februari beoogd.

* Duitsland en Oostenrijk: De Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder, Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor kunnen nu bij Amazon, Media Markt en Conrad worden gereserveerd. De Nest Learning Thermostat is naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar.

* Italie: De Nest Learning Thermostat, Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor kunnen nu bij Amazon, Media World en ePrice worden gereserveerd.

* Spanje: De Nest Learning Thermostat, Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor kunnen nu bij Amazon, Media Markt en El Corte Ingles worden gereserveerd.

Nest gaat ook samenwerken met de marktleiders in deze landen om gezamenlijke klanten de komende maanden van aantrekkelijke aanbiedingen te laten profiteren, waaronder:

* Baxi is marktleider op het gebied van verwarming en airconditioning, en zal ondersteuning aanbieden voor zowel lokale sales als training voor professionals in Spanje.

* Engie Italia is Italiaans marktleider op het gebied van gas & stroom, energie-efficientie, geintegreerde systemen en duurzame ontwikkeling.

* Wind Tre levert spraak-, breedband-, data- en digitale services aan klanten in Italie.

* De Generali Group, een innovatieve en gevestigde leider op het gebied van verzekeringen binnen Europa en Duitsland, te beginnen met haar dochteronderneming CosmosDirekt, de grootste directe verzekeraar in Duitsland en Europa.

Over Nest

Het is de missie van Nest om een doordacht huis te realiseren, een huis dat zorg draagt voor de mensen die er wonen en de wereld waarin ze leven. Het bedrijf richt zich op simpele, mooie en aansprekende hardware, software en services. De Nest Learning Thermostat(TM) en de Nest Energy Services bieden comfort in huis en houden je energieverbruik in de gaten. De Nest Protect(TM) rook- en koolmonoxidemelder helpt het in huis veilig te houden, de Nest Safety Rewards laten je geld besparen bij deelnemende verzekeringsmaatschappijen, en de Nest Cam(TM) houdt een oogje op wat echt belangrijk is in en om het huis.

Nest-producten worden verkocht in Belgie, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italie, Nederland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en geinstalleerd in meer dan 190 landen. De Nest Learning Thermostat heeft tot nu toe bijgedragen aan een besparing van zo'n 8 miljard kWh aan energie. Via het Works with Nest-programma kunnen producten van derden veilig verbinding maken met Nest-apparaten om huishoudens veiliger, energiezuiniger en bewuster te maken.

Ga voor meer informatie naar www.nest.com.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20170116005127/nl/

Contacts

Nest Labs

Billy Burnett

(press@nest.com)