Politie doet onderzoek naar witwassen bij botenhandel


Politie doet onderzoek naar witwassen bij botenhandel

Laatste update:
17-01-2017 | 09:36

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Driebergen, Kaatsheuvel - De politie heeft maandag 16 januari in het kader van witwasonderzoek bij een botenhandelaar in Kaatsheuvel de administratie in beslag genomen. Het bedrijfspand en twee woningen werden doorzocht. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Stapels bankbiljetten Stapels bankbiljetten

Vaartuigspecialisten van de politie controleerden de op het terrein aanwezige boten om vast te stellen of er ook boten aanwezig waren die als gestolen zijn opgegeven. Tevens werd gekeken of geknoeid is met identificatienummers van de boten of hun motoren.

Gemeente

Naast de ongeveer dertig medewerkers van de politie controleerden ambtenaren van de gemeente of bij het bedrijf werd voldaan aan de voorschriften van het bestemmingsplan, de brandveiligheid en de milieu-aspecten.

Instanties als politie, Openbaar Ministerie en gemeenten werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van deze organisaties vergroot. Het doel is om misstanden aan te pakken en ervoor te zorgen dat de georganiseerde- en
ondermijnende criminaliteit een halt wordt toegebracht. Iedere burger en onderneming in Nederland moet zich immers gewoon aan de wetten en regels houden.