Slim verbinden tijdens InfraTech 2017 | Rijkswaterstaat

Slim verbinden tijdens InfraTech 2017

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 10 januari 2017- Laatste update: 10 januari 2017 12:31 uur

Van 17 tot en met 20 januari 2017 is het weer tijd voor de jaarlijkse InfraTech in Rotterdam Ahoy. Met zo'n 600 exposanten en ruim 20.000 bezoekers is InfraTech de belangrijkste beurs voor de Nederlandse infrasector.

Professionals van de overheid, kennisinstituten en uit het bedrijfsleven gaan samen op zoek naar nieuwe en duurzame oplossingen om ons land veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. Vanzelfsprekend is Rijkswaterstaat er ook bij.

Ontmoeten en inspireren

InfraTech is een plek om elkaar te ontmoeten en inspireren. Juist dit directe contact vindt Rijkswaterstaat erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat we elkaar in de keten beter leren kennen, makkelijker weten te vinden en ter plekke verder kunnen bouwen op elkaars kennis, professionaliteit en creativiteit. Van publiek tot privaat, van groot tot klein en van koploper tot volger. Daarom is Rijkswaterstaat ook dit jaar weer gastheer van InfraTech, samen met de gemeente Rotterdam. Op de tweede dag van InfraTech organiseren we bovendien onze jaarlijkse Marktdag.

Slim verbinden

Het thema van InfraTech 2017 is 'Slim verbinden'. Maatschappelijke opgaven worden ingewikkelder. Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Dit vraagt om een andere rol en werkwijze van Rijkswaterstaat. Een rol en werkwijze waarin we samen met de markt snel en flexibel op deze veranderingen inspelen. Slim verbinden staat hierin centraal. We kijken waar we elkaar kunnen versterken, zoeken elkaar vroeg op en maken ruimte voor partijen die de beste bijdrage kunnen leveren. We leren samen van onze successen en fouten, benutten elkaars vakmanschap en blijven open met elkaar in gesprek. Zo zorgen we ervoor dat we als infrasector toonaangevend blijven.

In gesprek met Rijkswaterstaat

Tijdens Infratech 2017 kunt u met 3 van deze slimme verbindingen kennismaken. Zo bent u van harte welkom in onze beursstand met ProRail. Hier gaan we in gesprek over samenwerkingsvormen, duurzaamheid en innovatie. Op donderdag staan we uitgebreid stil bij de Marktvisie, het initiatief om de samenwerking tussen de 'bouwers van Nederland' te verbeteren.

Op de stand van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (alliantie Rijkswaterstaat - Unie van Waterschappen) vertellen we u meer over de grootste dijkversterkingsopgave ooit. En laten we zien hoe we deze opgave alleen samen met de markt en kennisinstellingen en met vernieuwende en betaalbare oplossingen kunnen realiseren.

Tot slot vindt u ons op het Smart Mobility Plein. Hier presenteren we 'slimme' toepassingen van Smart Mobility en lichten we projecten uit waarin Rijkswaterstaat participeert, zoals de Praktijkproef Amsterdam en het grensoverschrijdende ITS Corridor. Verder ondertekent minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op dinsdag de Green Deal 2.0, samen met het Platform WOW en Duurzaam GWW.

Programma

Of u InfraTech nu bezoekt om nieuwe contacten te leggen, bekenden te ontmoeten, zich te orienteren op nieuwe producten of diensten of gewoon om inspiratie en ideeen op te doen: we zien u graag terug in onze stands! Het volledige programma vindt u op de website van InfraTech.