In Balans dankzij Zweit Veur Leid

17 januari 2017

In Balans dankzij Zweit Veur Leid

175 studenten, medewerkers en sponsoren van de Universiteit Maastricht, deden zondag 15 januari mee aan Zweit Veur Leid. De Maastrichtse goede doelenloop opende met een spectaculaire warming up in Stadion De Geusselt en volgde een stuk van de nieuwe groene loper van Maastricht.

Het Universiteitsfonds Limburg koos dit jaar voor het project Geef Balans een Kans; voor mensen die serieuze evenwichtsklachten ervaren. Onder leiding van emiritus professor Herman Kingma is er een trilriem ontwikkeld die deze mensen bevrijdt van het 'leid' en de beperking die deze aandoening met zich meebrengt. Met de bijna €22.000 die het Universiteitsfonds Limburg dankzij sponsoren en lopers bijeen bracht, kunnen drie mensen zo’n riem permanent dragen en kan er onderzocht worden om deze riem nog toegankelijker te maken.

Dit is het vierde aaneenvolgende jaar dat een grote groep UM-ers en sponsoren van het Universiteitsfonds Limburg geld inzamelen voor een lokaal goed doel en het jaar gezond en sportief te beginnen.