Storing straatverlichting Weideveld

Publicatiedatum: 17 jan 2017

Op donderdag 12 januari is door bewoners van Weideveld aangegeven dat de straatverlichting niet brandde. Met dit bericht informeren wij u graag over de voortgang van de werkzaamheden om de storing op te lossen.Er zijn meldingen ontvangen vanuit de Akkermunt, Sleutelbloem, Gentiaan, Ereprijs en Goudsbloem. Naar aanleiding van deze meldingen is afgelopen vrijdag in opdracht van de gemeente gezocht naar de storing. Er is geconstateerd dat er door graafwerkzaamheden een kabel is beschadigd, dit heeft waarschijnlijk tot de storing geleid.

Omdat er bij het ontstaan van de graafschade niet direct een melding is gedaan bij de gemeente, is het niet mogelijk geweest om de schade bij daglicht te herstellen. Dat had de herstelwerkzaamheden namelijk voorspoedigd. Desondanks is de straatverlichting zo snel als mogelijk provisorisch hersteld, overdag getest en ’s avonds brandend achter gelaten. Bij controle maandagavond is geconstateerd dat de straatverlichting nog steeds brandde.

Nieuwe storingsmeldingen

Als gevolg van nieuwe storingsmeldingen is dinsdag 17 januari verder gezocht naar mogelijke andere beschadigingen. Doordat er geen schade is gemeld door één van de in Weideveld werkzame aannemers, is het lastig om het defect te lokaliseren. Het vermoeden is dat een beschadigde kabel door vocht af en toe kortsluiting maakt en de zekering laat doorslaan. Hierdoor kan het voorkomen dat de verlichting aan het begin van de avond brandt en er vervolgens later in de avond weer een storing ontstaat in een deel van Weideveld.

Verloop herstelwerkzaamheden

Dinsdag 17 januari is overdag opnieuw de verlichting getest en wordt ook ’s avonds gecontroleerd of deze blijft branden. Het opsporen van de graafschade, waarvan wij vermoeden dat die nog aanwezig is, gaat woensdag verder. Later deze week wordt met een meetwagen geprobeerd om de storing te lokaliseren. Als deze is gevonden en gerepareerd, verwachten wij dat de straatverlichting in de hele wijk weer naar behoren werkt. Het heeft onze hoogste prioriteit om de storing spoedig te verhelpen.

Heeft u vragen?

Neem dan tijdens kantooruren contact op met één van onze medewerkers van het klantcontactcentrum, telefoonnummer: 0172 - 522 522.