Fotografieboek 'Door de Straten van Nederland' verschenen


Het dagelijks leven vanuit uniek perspectief

'S-GRAVENHAGE, 20170119 -- Onlangs verscheen het fotografieboek “Door de straten van Nederland” van Fred C. Wilson IV. Het boek geeft lezers een uniek kijkje in de Nederlandse samenleving.

Het boek “Door de straten van Nederland” is een verzameling foto’s gemaakt van het straatleven in ons land. Wilson ging gedurende enkele maanden op pad om foto’s te verzamelen die het echte leven in Nederland weergeven. De lezer krijgt een intiem kijkje in het leven van verschillende Nederlanders in Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden en Rotterdam. Alle foto’s zijn in zwart-wit gemaakt. Dit type fotografie staat bekend als straatfotografie en is steeds meer in opkomst.

Straatfotografie
Bij straatfotografie worden mensen op publieke plaatsen, zoals op straat, in het park of metrostation, gefotografeerd zonder dat ze dat in de gaten hebben. Dat zorgt voor natuurlijke foto’s in plaats van geposeerde foto’s. Een weldoordachte compositie, sluitertijd en de juiste timing zijn daarbij essentieel.

Fred C. Wilson IV
Fred C. Wilson IV is al bijna 5 jaar gespecialiseerd in straatfotografie. Wat hem zo aantrekt in straatfotografie is de ongedwongen sfeer. “Je kunt overal terecht om foto’s te maken, er is altijd wel iets te zien wat mooi is om te fotograferen, maar het is nooit een verplichting.” Deze sfeer vertaalt hij door naar zijn foto’s. Zijn foto’s vallen zo goed in de smaak dat hij dit jaar zijn eerste fotografieboek uitbracht. Het boek is online te bestellen en binnenkort ook te koop bij meerdere boekhandels.

Binding : Hardback
Distributievorm : Boek (print, druk)
Formaat : 250mm x 210mm
Aantal pagina's : 117
Uitgeverij : Pumbo.nl
ISBN : 9789463450409
Datum publicatie : 01-2017

Te koop bij: www.boekenbestellen.nl/boek/door-de-straten-van-nederland/9789463450409

Fotografieboek 'Door de Straten van Nederland' verschenen