EVA-team houdt veroordeelde man aan


EVA-team houdt veroordeelde man aan

Laatste update:
19-01-2017 | 14:50

Noordwijk - Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield donderdag 19 januari om 9.15 uur op het Peterhof een veroordeelde verdachte aan.

Het team zocht de 41-jarige man, omdat hij veroordeeld was tot het terugbetalen aan de staat van wederrechtelijk verkregen voordeel van 23.000 euro. Dit, na een veroordeling wegens overtreding van de Opiumwet. De man stond sinds april 2016 gesignaleerd omdat hij, ook na diverse
betalingsregelingen, niet betaalde. De Noordwijker moet nu een straf van 120 dagen uitzitten. Ook moet hij het geldbedrag terugbetalen.

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het
EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.