Politie zoekt beeldmateriaal van twee steekincidenten


Politie zoekt beeldmateriaal van twee steekincidenten

Laatste update:
19-01-2017 | 14:37

Amsterdam - De politie is op zoek naar beeldmateriaal van twee steekincidenten die op vrijdag 13 en zondag 15 januari hebben plaatsgevonden.

Op vrijdagmiddag 13 januari is een 30-jarige Brit even voor 18:00 uur gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij op de Oudezijds Voorburgwal, ter hoogte The Bulldog, uit het niets van achter is vastgepakt door een man. De Brit liep een snijwond aan zijn hoofd op die in het ziekenhuis gehecht is.
De man mocht het ziekenhuis na behandeling verlaten.

Het tweede steekincident vond in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari rond 00.25 uur plaats op het Rembrandtplein. Een surveillerende politieman werd volgens getuigen zonder enige aanleiding in zijn nek gestoken door een man. De politieman is na het steekincident ter behandeling
overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is zijn wond gehecht. De agent is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Kort na het incident is 23-jarige Rus aangehouden. Hij zit nog vast.

De recherche houdt er rekening mee dat de aangehouden man bij beide steekincidenten betrokken is geweest. Omdat het op beide locaties druk was, is het onderzoeksteam op zoek naar mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben gemaakt, bijvoorbeeld met een telefoon. Beeldmateriaal kan geuepload
worden via onderstaand formulier.

Beschikt u over andere informatie die kan helpen bij het onderzoek in deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via het onderstaande formulier.