Tilburger niet vervolgd


Tilburger niet vervolgd

Laatste update:
19-01-2017 | 17:48

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - De man die woensdagmiddag door de politie is aangehouden omdat hij de bus niet wilde verlaten en zich toen verzette, wordt niet vervolgd.

Een buschauffeur had op woensdag 18 januari 2017 om 15.00 uur problemen met twee passagiers die niet uit wilden stappen. De bus stond stil bij een halte aan de Troelstrastraat. De buschauffeur wilde dat de mannen de bus zouden verlaten. De gewaarschuwde agenten spraken de mannen aan en gaven
eveneens aan dat zij uit moesten stappen. Een van de mannen deed dit, maar de andere weigerde uit te stappen. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hierbij. Een van de agenten voelde zich genoodzaakt de noodknop te gebruiken. Binnen korte tijd stonden er een tiental agenten die de
omgeving afschermde zodat de drie agenten de verdachte onder controle konden brengen, hem konden boeien en hem naar het bureau konden vervoeren. Van de aanhouding en het verzet door de Tilburger verscheen in meerdere media een video-opname.

Niet gevorderd

Na onderzoek op het politiebureau en na overleg met justitie, is gebleken dat er voor de aanhouding eerst formeel gevorderd had moeten worden door de buschauffeur. Dit is niet gebeurd in de hectiek van de situatie. Daarom kan de verdachte niet vervolgd worden.