Shiseido verwerft Amerikaanse start-up MATCHCo via dochter Shiseido Americas

NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Shiseido Company, Limited ('Shiseido') heeft vandaag bekendgemaakt dat haar regionale hoofdkantoor en geconsolideerde dochteronderneming Shiseido Americas Corporation (Delaware, USA; 'SAC') MATCHCo (California, USA) heeft overgenomen, een particuliere onderneming die revolutionaire technologie en innovatieve digitale tools gebruikt waarmee consumenten individuele foundation kunnen bestellen die is afgestemd op de specifieke kenmerken van hun huid.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20170119005786/nl/

The MATCHCo AppThe MATCHCo App

De toevoeging van de innovatieve digitale tools van MATCHCo aan de eigen R&D-capaciteiten stelt Shiseido Group in staat in te haken op een belangrijke trend onder consumenten: gepersonaliseerde cosmetica.

Over MATCHCo

MATCHCo is in 2013 opgericht door personaliserings- en technologie-experts Dave Gross en Andy Howell. Het bedrijf, dat over gepatenteerde technologie beschikt, biedt klanten de mogelijkheid de unieke kleurschakeringen van hun huid te scannen via de mobiele app van het bedrijf. De zo verkregen gegevens worden gebruikt om een individuele foundation samen te stellen die specifiek op de huidkenmerken van de klant is afgestemd. De MATCHCo-app wordt op dit moment verkocht via de App Store van Apple en is bij de lancering in november 2015 uitgeroepen als 'Beste nieuwe app' en 'Beste app van november'. Sindsdien heeft de app prijzen voor baanbrekende innovaties gewonnen van onder meer Teen Vogue en Good Housekeeping.

MATCHCo blijft gevestigd in Californie, met haar technische team in Palo Alto en haar marketing- en operationele centrum in Santa Monica. Het wordt onderdeel van Shiseido's mondiale Center of Excellence Makeup, dat wordt geleid door Jill Scalamandre en in New York is gevestigd.

Introductie van gepersonaliseerd, digitaal, direct-to-consumer groeimodel

De gecombineerde inspanningen van MATCHCo en Shiseido Group zullen leiden tot de introductie en versterking van een businessmodel waarmee snel kan worden ingespeeld op veranderingen in de behoeften van consumenten en de snel groeiende markt.

De verwachte resultaten zijn onder meer:

* meer focus op personalisering van cosmetica;

* verdere ontwikkeling van digitale technologieen voor het analyseren en meten van de huid;

* versterking van de direct marketing;

* verbetering van op de consument gerichte marketing door het verzamelen van informatie via direct contact.

Shiseido is al bezig haar Centers of Excellence (COE) Skincare, Makeup, Fragrance en Digital te versterken. Door samenwerking tussen deze COE's zal het businessmodel worden uitgebreid naar andere productcategorieen dan de aanvankelijke (foundation) en zal de groei van de activiteiten verder worden versterkt.

Commentaar van Shiseido's CEO Masahiko Uotani

"We zijn zeer verheugd dat we MATCHCo in onze groep mogen verwelkomen - een onderneming die eigenaar is van innovatieve digitale technologieen. Het creeren van innovaties is een speciaal strategisch aandachtsgebied voor de Shiseido Group en we zien ernaar uit meer unieke waarde te bieden aan consumenten overal ter wereld. Dit wordt nu mogelijk gemaakt door snellere innovatie in snel veranderende digitale tools en gepersonaliseerde producten."

Commentaar van CEO Marc Rey van SAC

'MATCHCo is een werkelijk uniek bedrijf met een vernieuwend technologieplatform, een andere go-to-marketstrategie en een geheel eigen manier om een band te smeden met consumenten. We verheugen ons er enorm op hun technologie en tools in te gaan zetten voor de merken van Shiseido en hun innovaties verder te verbeteren.'

Commentaar van de oprichters van MATCHCo

Dave Gross, oprichter en Chief Executive Officer van MATCHCo, verklaart:

'Shiseido is het perfecte platform om ons productaanbod te vergroten en onze technologie verder te ontwikkelen. Het is voor ons een eer ons aan te sluiten bij een organisatie met zo'n rijke traditie op het gebied van innovatie. We zien ernaar uit samen met onze nieuwe collega's tegemoet te komen aan de behoeften van elke individuele klant, op een manier die tot nu toe niet mogelijk was.'

Andy Howell, oprichter en Chief Strategy Officer van MATCHCo, vult aan:

'Op dit moment biedt MATCHCo haar klant de mogelijkheid heel gemakkelijk via de eigen smartphone een gepersonaliseerde foundation te bestellen die is afgestemd op de kleur van haar huid, maar dat is nog maar het begin. Wij verheugen ons erop om binnen het kader van het Center of Excellence samen te werken met de merken in de mondiale portfolio van Shiseido en een nieuw tijdperk van personalisering binnen te gaan - AI voor de beautysector.'

Over Shiseido Company, Limited

Shiseido is opgericht in 1872 als de eerste apotheek naar westers model in Japan. De onderneming heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een cosmeticabedrijf dat mensen de meest geavanceerde technologie en de beste schoonheidsproducten biedt die in het oosten of het westen verkrijgbaar zijn. Shiseido, dat inmiddels wereldwijd bekend staat als het meest vooraanstaande uit Japan afkomstige cosmeticabedrijf, is synoniem aan topkwaliteit. Shiseido's mondiale aanbod van huidverzorgings-, make-up- en parfumartikelen omvat een premiumproductlijn voor speciale huidverzorging en een lijn met huidblekingsproducten. Shiseido levert ook lichaamsverzorgings- en zonproducten, en heeft een huidverzorgingslijn voor mannen. Hoewel de Shiseido Group inmiddels al 140 jaar bestaat, zijn haar producten zeer eigentijds en innovatief. Ze worden op de markt gebracht in meer dan 120 landen en regio's. Ga voor meer informatie naar group.shiseido.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20170119005786/nl/

Contacts

Media:

Shiseido Americas

Jadzia Zielinski Tirsch, +1-212-805-2357

SVP, Corporate Communications

(jtirsch@sca.shiseido.com)