Vuurwapen gevonden en illegaal pokertoernooi gestopt in Rotterdam-Zuid


Vuurwapen gevonden en illegaal pokertoernooi gestopt in Rotterdam-Zuid

Laatste update:
20-01-2017 | 08:45

Rotterdam - Op de Laan op Zuid is woensdagavond rond 20.30 uur een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Bij een preventief fouilleeractie bleek hij een vuurwapen in zijn sok te hebben. Het vervolgonderzoek leidde naar een woning in Rotterdam waar een illegaal pokertoernooi aan de gang was. De
42-jarige bewoner werd als organisator eveneens gearresteerd.

In het kader van preventief fouilleren controleerde de politie woensdagavond diverse personen. Rond 20.30 uur besloten ze een auto met drie inzittenden te controleren. De 27-jarige bestuurder uit Rotterdam werkte mee, maar gedroeg zich bij de fouillering wat nerveus. Snel bleek waarom. De
bobbel in zijn broekspijp bleek een geladen vuurwapen te zijn. De politie arresteerde de drie meteen en nam de auto in beslag voor uitvoerig onderzoek. Verder onderzoek wees niet op strafbare feiten tegen de twee inzittenden. Zij zijn weer heengezonden.

Wel leidde het recherchewerk naar een woning in Rotterdam-Zuid. Daar bleek een illegaal pokertoernooi gaande. De bewoner (42) is aangehouden op verdenking van overtreding van de wet op de kansspelen. Het spelmateriaal en het aanwezige geld, zo'n 800 euro, is in beslag genomen.

Illegaal gokken
*Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn.
Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Daarnaast worden hele gezinnen gedupeerd omdat geld voor de studie, weekgeld voor boodschappen worden vergokt.

Al met al zijn er vele aspecten van illegaal gokken die een normaal en gezond leef- en werkklimaat in Zuid ondermijnen. Meer informatie? Kijk op www.geenspelletje.nl.