Veroordeelde man ontkomt door EVA-team niet aan zijn straf


Veroordeelde man ontkomt door EVA-team niet aan zijn straf

Laatste update:
20-01-2017 | 14:08

Den Haag - Een 44-jarige man uit Den Haag is vrijdagmiddag 20 januari door het Haagse EVA-team aangehouden. Hij dacht aan zijn straf te ontkomen na een veroordeling door de rechtbank in Den Haag.

De rechtbank sprak in 2013 uit dat de Hagenaar 50.000 euro schade moest betalen aan slachtoffers van 56 vernielde auto's. Deze werden door de Hagenaar in 2010 en 2011 in de binnenstad gepleegd. De Hagenaar weigerde dit bedrag te betalen en vertrok in november 2016 met zijn gezin met
onbekende bestemming toen hij lucht kreeg van de zoekactie naar hem door het EVA-team. Hij spande in december intussen een kortgeding aan vanwege de opgelegde schadevergoeding. Op woensdag 18 januari bleek dat hij het kortgeding had verloren en kreeg het EVA-team opnieuw het verzoek de
Hagenaar op te sporen en aan te houden. Zijn verblijfplaats werd al snel achterhaald waardoor hij vrijdagmiddag, 20 januari, kon worden aangehouden op de Ostadestraat. De Hagenaar moet nu zijn opgelegde gevangenisstraf van 641 dagen uitzitten en alsnog de schadevergoeding moeten betalen.

EVA-team

Het EVA-team is binnen de eenheid Den Haag belast met de opsporing en aanhouding van veroordeelden welke nog een vrijheidsstraf open hebben staan.
Zij letten hierbij vooral op personen welke hun straf lijken te ontlopen, maar ook naar personen welke voortdurend voor overlast binnen de eenheid zorgen.

Met de aanhouding van deze Hagenaar heeft het team in de eerste drie weken van 2017 al zes veroordeelde personen opgespoord en aangehouden.