Duo aangehouden voor hennepkwekerij in woning


Duo aangehouden voor hennepkwekerij in woning

Laatste update:
20-01-2017 | 16:09

Vlissingen - Vrijdagmorgen trof de politie in een woning in Westerzicht een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De kwekerij werd rond 9.30 uur ontdekt en bestond uit een kweekruimte in de slaapkamer, waar bijna veertig hennepplanten hingen te drogen. Verder werd een ruimte in de schuur aangetroffen, waar 45 hennepstekken stonden. Agenten arresteerden
een man (49) en een vrouw (43), beiden woonachtig in Vlissingen.

Vernietigen

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Verhoren

Het duo is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze werden vrijdagmiddag verhoord en kregen te horen dat ze langer vast blijven zitten.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

* Aanwezigheid van hennepgeur;
* Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
* Constant zoemend of ronkend geluid;
* Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.