Bestuurder met 17 kilo hennep aangehouden


Bestuurder met 17 kilo hennep aangehouden

Laatste update:
21-01-2017 | 12:09

Roosendaal - Vrijdagmiddag is op de A58 een automobilist aangehouden. De politie vond in zijn auto 17 kilogram gedroogde henneptoppen.

De politiemeldkamer kreeg rond 17.15 uur van een oplettende burger een melding dat vermoedelijk drugs werd gedeald in de buurt van de Haverschmidtlaan. Hierbij zouden twee personenauto`s met respectievelijk een Belgisch en een Nederlands kenteken bij betrokken zijn. Agenten stelden een
onderzoek in.

In beslag genomen

Even later reden de auto`s weg richting de A58, de agenten zette de achtervolging in. Op de snelweg richting Bergen op Zoom besloten zij de personenauto met het Belgische kenteken te controleren. Bij onderzoek in de auto werden enkele tassen met een grote hoeveelheid droge henneptoppen
gevonden. De bestuurder, een 27-jarige man uit het Belgische Quievrain, werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. De auto en de drugs werden in beslag genomen. Bij weging bleek het om zeventien kilogram softdrugs te gaan.

Waar meld ik drugsoverlast?

Bel met de politie (112 bij spoed, anders 0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.